Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV
Povratak na članak

Ilčić: Bezobrazno je stigmatizirati roditelje koji su posvojili djecu iz Afrike kao da su ih kupili

Govoreći o nadolazećoj direktivi o sprječavanju trgovine ljdudima, zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić ističe kako će ona po prvi puta, što se tiče europske razine, staviti nelegalna posvojenja kao oblik trgovanja djece, što je izrazito važno

Komentari 18

KR
kruno100
12:06 16.03.2023.

Pa i jesu ih kupili. Koji je kriterij za posvojiti dijete iz Konga? Imati novaca. Ako je to jedini kriterij onda je to trgovina ljudima. Jel netko došao iz Kongoanskog minisarstva (inaće zemlja sa institucijama u rasulu) u Hr. provjeriti u koje uvjete dolaze klinci (nije). Jel netko iz MUPa- Konga provjerio kriminalne dosije ovih ljudi, da klinci ne idu u posvajanje pedofilima ili svodnicima. Naravno nije. Zašto ljudi sa prebivalištem u Zagrebu riejšavaju dokumente dijece u Zlataru (?), zato što ej sve čisto jel'... Imaš novaca, želiš dijete, riješi si papire i dođi si po njega. Čista trgovina ljudima.

VL
SK
SkvikiZg
12:16 16.03.2023.

Teško je nekaj napisat na ovoliko riječi od političara. No jednostavno je sve ispolitizirano i idealizirano. Ako netko nezakonito dobi papire za djecu koju nije nikad vidio i koju dobiva iz treće zemlje je čista trgovina, pogotovo kad plača za to.

VL
DU
Deleted user
12:24 16.03.2023.

Odatle se financira stranka MOŽEMO preprodajom Djece

VL
IV
ivangs
13:03 16.03.2023.

Svi koji su posvojili djecu iz druge drzave kao Konga su trgovci djecom. I trebaju za to kazneno odgovarati . Tko god nešto drugo kaže taj je ne uračunjiv

VL
JZ
Jogurt Zbregov
13:15 16.03.2023.

Sve koji su "posvojili" djecu mimo procedure propisane zakonom, koji su izbjegli ili na bilo koji način mimoišli zakonske odredbe i procedure ne samo da se može nego se i treba tretirati kao trgovinu djecom. Zakonska procedura postoji s razlogom. Ocjenjivanje podobnosti za posvajatelja postoji s razlogom..

VL
BA
Barba56
12:54 16.03.2023.

Bezobrazno , kaze Ilcic ? A tko si ti da nam to kazes , mozda ti je netko od posvajatelja prijatelj pa ga zdusno branis ? Odi to reci Zambijcima i Kongoancima , i bez da je Hrvatska javnost saznala o tom posvajanju Zambijci ih uhapsili . Bit ce da su i oni bezobrazno mislili .

VL
ST
StariSokol
13:33 16.03.2023.

Neki jednostavno kao gospodin Ilčić ne mogu ili ne žele ukapirati stvari. Ja osobno nikada ne bih posumnjao da su ta djeca kupljena da su "posvajatelji" išli po njih u DR Kongo. Međutim oni su se smjestili u Zambiji u jednome hotelu dok im netko tu djecu ne prošveca k njima. Normalno hotelskome osoblju je bilo sumnjivo kada su odjedamput vidjeli sa njima djecu pa su ih prijavili. Čisti primjer trgovine djecom.

VL
UJ
ujna
12:49 16.03.2023.

Ljevičar iz Moramo opravdava svoje drugare

VL
DU
Deleted user
12:21 16.03.2023.

Besramno je da ti sjedis u EU fotelji,a način na koji si to postigao je jos besramniji,dakle sjedi 1.

VL
DU
Deleted user
13:45 19.03.2023.

Nedrk bio nedrk ostao.

VL
OB
Oblivion
13:47 16.03.2023.

Kod nas toliko djece po domovima jer je dovoljno da netko u 3 mjeseca pita za dijete i zbog toga djeca ne mogu u sustav za posvojenje

VL
PE
pežo
13:29 17.04.2023.

Po vladavini prava i mitu mi smo država na istoj razini.

VL
DU
Deleted user
13:44 16.03.2023.

Lijepo je vidjeti da čak i na čovjeka radikalnijih stajališta svjetska sredina u kojoj boravi pozitivno utječe na formiranje gledišta. Ne znam zašto je tako teško shvatiti da se posvajanja iz nesređenih zemalja vrše podmazivanjem na kojoj god razini treba. Drugim rječnikom, da, u Africi se posvajanje plaća. Ako nemaš novca, zaboravi posvajanje. Možeš imati sudskih odluka koliko hoćeš, bez podmazivanja dijete posvojiti nećeš. Samo podmazivanje ne znači automatski da par koji namjerava posvojiti dijete ima loše namjere. Tamo se to tako radi. Kad se kaže da su institucije nesređene, da svaka šuša prima mito, da ne postoji državna ingerencija na cijelom teritoriju Konga, da građanski rat traje desetljećima, da sudski službenici koriste pristup službenim dokumentima i pečatima da bi vlastitom inicijativom nešto odobrili na što realno nemaju ovlasti i za što zapravo ne postoji sudska odluka, te da bi osobno zaradili novac, što je onda problem da čovjek sam shvati u kakvim okolnostima se vrši npr jedno posvojenje djeteta? Kako posvojitelji mogu znati da službeni ovjereni dokument koji imaju u rukama nije pravovaljan ako je originalan i ako je pečatiran na sudu u Kinshasi? U svakom slučaju palac gore za ovu inicijativu i za Ladislava Ilčića.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.