Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivničko klizalište

Iako većina ima vlastite klizaljke, iznajmljuje se i stotinjak parova

klizaljke
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
01.01.2015.
u 14:00

Klizaljke se mogu unajmiti za pet kuna, a onaj tko ima svoje moći će na led za samo jednu kunu. Klizalište će biti otvoreno do kraja siječnja.

Zbog neuobičajeno toplog vremena tijekom gotovo cijelog prosinca, koprivničko klizalište za posjetitelje je otvoreno tek u ponedjeljak. U idućih mjesec dana, ako ne i dulje, klizat će se moći radnim danom od 10 do 20.30, subotom pola sata duže, a nedjeljom od 12 do 21 sat. Klizaljke se mogu iznajmiti za pet kuna, a onaj tko ima svoje klizaljke moći će na led za samo jednu kunu.

- Klizanje je besplatno, ali naplaćivanje ove kune smo uveli da konačno imamo pravu evidencija klizača. U ponudi imamo stotinjak parova klizaljki, i to od broja 25 do 46. Ipak, većina klizača dolazi nam sa svojim klizaljkama. Možda i dvije trećine njih - kazao je direktor gradske Turističke zajednice Renato Labazan, na čiju je inicijativu prije 11 godina klizalište postavljeno u središtu Koprivnice.

- Bili smo među prvima, ako ne i prvi, koji su klizalište postavili u centar. Po nekim procjenama ukupno je do sada klizalo oko 100.000 ljudi, školu klizanja prošlo je oko 3000 klinaca iz Koprivnice, a od lani i iz Križevaca. Đurđevac nam se još nije pridružio. Prije su nam dolazili i iz drugih mjesta u regiji, pa čak i iz Mađarske, ali sad je stranaca manje jer gotovo svaki veći grad ima svoje klizalište. Teško je danas oživjeti glavni trg bez klizališta - kazao je on.

Komentara 1

Avatar Peterančan
Peterančan
10:42 05.01.2015.

Jel se konačno bu našel neko pametan i maknul to ruglo iz centra grada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije