Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVOTRAVANJSKA ŠALA

I u upravi Splita povjerovali u Kerumovu naglu ostavku!

kerum
Luka Klun
01.04.2010.
u 13:35

Ne ljutite se, vi koje smo uspjeli prevariti. Izmišljena priča napisana je samo s jednim ciljem - da bi vas zabavila.

Neću lagati, ja sam jutros pročitala tekst da gradonačelnik Kerum daje ostavku i skroz povjerovala! I nisam bila jedina. Tek poslije su mi rekli da je šala pa sam se slatko nasmijala – kazala nam je jedna od zaposlenica u Banovini, splitskoj gradskoj upravi, gdje je naša prvotravanjska šala bila top tema.

Užarili se telefoni


Nismo samo njih prevarili. Povjerovali su mnogi.

Vijest o ostavci Željka Keruma, koji gradonačelničko mjesto prepušta svojoj sestri Nevenki Bečić, protutnjala je Splitom u prvim jutarnjim satima, čim je jadransko izdanje Večernjeg lista stiglo na kioske.

Uspaničili su se urednici, dohvatili su se telefona kolege novinari, a Splićani su komentirali, neki radujući se, neki tugujući, a nekima je ipak bio sumnjiv datum objave – 1. travnja.

– Jesi čuja da Kerum više nije gradonačelnik nego je Nevenka gradonačelnica?! Naljutili su ga, dao je ostavku.

– I ti si popija?! To ti je aprililili!

– Nije, nije. Sve ti piše, to se dogodilo još jučer – čuli smo dovikivanje na splitskom pazaru.

Pročitano 25.000 puta

Konačno, priznajemo, mada to već gotovo svi znate, senzacionalna abdikacija medijski najprisutnijeg i najoriginalnijeg hrvatskog gradonačelnika,bila je prvotravanjska šala.

Ne ljutite se, vi koje smo uspjeli prevariti. Izmišljena priča napisana je samo s jednim ciljem – da bi vas zabavila.

I izgleda da smo u tome uspjeli. Od jučer ujutro do 16 sati poslije podne tekst na Večernjakovu portalu pročitalo je više od 25.000 ljudi, a brojni su se uključili u polemiku. Komentara je, priznat ćemo, bilo različitih. Neki su Keruma hvalili, drugi ga kudili, treći su odmah znali da je riječ o prvotravanjskoj šali. Nekima se svidjela, a nekima nije.

Nema veze. Ništa loše nismo mislili. Bitno da smo se svi zabavili.

Ipak, zbog onih koji su se možda naljutili, ispričavamo se svima vama, cijenjeni naši čitatelji.

Naravno, ispriku upućujemo i gradonačelniku Kerumu, kao i ostalim ljudima koje smo spomenuli u izmišljenoj priči.

Dali smo posla i Kerumovoj glasnogovornici i pročelnici njegovog ureda Ivani Viđak Bjedov koja je cijelog jutra odgovarala na pozive.

– Prvotravanjska šala! – ponavljala je cijelo jutro.

Inače, Kerum se ne ljuti. Nije znao da će ga na 1. travnja u Večernjaku dočekati tekst o vlastitoj ostavci, ali očito ni u jednom trenutku nije pomislio da su nam namjere bile loše.

Nismo ga uspjeli pronaći, cijelog dana su nam tvrdili da je na sastancima. Ali, njegovi suradnici kažu da nam Kerum ništa nije zamjerio.


Na sljedećem linku možete pročitati prvotni tekst naše prvotravanjske šale:

>>Željko Kerum: Emotivan sam čovik, ne mogu više. Odlazim!

Komentara 15

OB
-obrisani-
14:40 01.04.2010.

vajka cé yugovicí...kukati....

ZX
zark x
16:32 01.04.2010.

Zeljko je covjek od naroda. Covjek od onih koje ne zanima ideologija. Covjek od onih koji ne sanjaju o SFRJ. Covjek koji radi za narod.

OB
-obrisani-
19:10 01.04.2010.

Ratni profiter .Imao je godina ali nije nosio pusku nego se obogatio humanitarnom pomoci u svojim ducanima .Sada prodaje pricu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije