Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve zbog Fukushime

I Švicarska, nakon Njemačke, gasi svoje nuklearke

nuclear
08.06.2011.
u 13:26

I ankete su pokazale da Švicarci žele gašenje nuklearnih elektrana, a taj se postotak snažno povećao nakon katastrofe u Fukushimi

Nakon Njemačke, i Švicarska bi mogla zatvoriti nuklearne elektrane. Naime, zastupnici su u švicarskom parlamentu danas odobrili vladin prijedlog za ukidanje nuklearne energije u toj zemlji.

Kako prenosi agencija AP, većina je parlamentaraca u donjem domu glasovala za zatvaranje pet nuklearnih reaktora, i to u srednjoročnom razdoblju.

Inače, i ankete su pokazale da Švicarci žele gašenje nuklearnih elektrana, a taj se postotak snažno povećao nakon katastrofe u Fukushimi.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
14:01 08.06.2011.

Dio 1 IEA-International Energy Agency u svom izvjestaju kaze da sad nastupa zlatno doba plina. Ocekuje je se da ce Kina I Rusija potpisati sporazum o kupnji ruskog plina prije 10 June-Lipnja. A to bi tribalo biti prije dolaska kineskogg predsjednika Hu Jintao slijedeci tjedan u Moskvu. Gazprom govori o eksportu 63 miljarde kubnih metara plina godisnje. U dolarima bi bila vrijednost oko 30 miljardi $. Nakon nuklearne tragedije u Japanu, Japan postaje veliki uvoznik plina iz slavenske Rusije. 15 June-Lipnja se sastaju clanovi SCO grupacije u Kazahstanu u gradu Astana. Oci stranih promatraca su uprte na ovaj sastanak da vidu koji novi clanovi ce biti primljeni. Njemacka se mora jos vise povezati s ovim slavenskim narodom na sjeveru Europe, radi njene ovisnosti o plinu. Sad se I Svicarska skakida s nuklearnih elektrana, dakle I ona ce mora pokazati vise postivanja naspram slavenske Rusije.

OB
-obrisani-
14:02 08.06.2011.

Dio 2 Ruska kompanija Gazprom je prosle godine zaradila 120 miljardi $ od prodaja plina. Ta kompanija ima u svom vlasnistvu 160 tisuca kilometara plinovoda a to je dovoljno za ici cetiri puta oko ekvatora. Arktik se otapa, brodovi ce uskoro ploviti uzduzh ruske obale iz Kine za Europu A procijenjuje se da slavenska rusija sijedi na triljunima dolara nafte I plina u arktickom podrucju.

Avatar kobra11
kobra11
13:36 08.06.2011.

Bice mraka u EU . vratice se u pecine uskoro :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije