Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bratić nije sporan'
Povratak na članak

I Srbija Hrvatskoj uputila prosvjednu notu: Hrvatska veliča ratne zločince prema Srbima

Nakon što je Hrvatska reagirala zbog postavljanja spomen-ploče generalu JNA Mladenu Bratiću u Novom Sadu, Srbija je vratila prosvjednu notu našem veleposlanstvu u Beogradu

Komentari 210

PR
prajdali100
17:31 09.11.2019.

Ni poslije ovoga Plenković neće progledati !!!! Gospodine Plenkoviću,premijeru,ovakvoj Srbiji nema mjesta u EU ! To morate JAVNO reći.Ako to ne možete ili nećete imamo veliki problem.

VL
DU
Deleted user
17:29 09.11.2019.

Ionako više nitko ne shvaća ozbiljno srbe, njihovu bolesnu propagandu i laži.

VL
KA
karlodrago
17:40 09.11.2019.

Dobro je Vučić odgovorio kad diramo u go,,na, što nam nije potreba.Mi i Srbija smo dva različita svijeta i netreba uopče sa njima voditi bilo kakvu polemiku.,nego dobro se naoružati.

VL
AR
aristip
06:09 10.11.2019.

Šešeljevi radikali, sada Vučićevi SNS,-ovci, su u Vukovaru ratovali pod komandom tog monstruma Bratića pa nije ni čudo što mu postavljaju tu "ploču". Ne razumijem samo reakciju Vlade Hrvatske čudimo se nečovjeku Vučiću koji je notorni lažov, nacionalist,velikosrbin, genocidaš....

VL
Avatar ♌
22:43 09.11.2019.

A koje ste vi zločince osudili u srbiji? Razorili ste cije gradove, nato vas je bombardirao, mi smo vas rasturili i još vam nije dosta.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
22:23 09.11.2019.

Srbijanska lupetanja su poput trakavice,a sve se može sabrati u nekoliko riječi:Hrvatska ne slavi "ratne zličince prema Srbima" nego ljude koji su na različite načine i u različita vremena iskazivali želju za samostalnom hrvatskom državom i za to se borili onako kako su mogli i kako su smatrali da je jedino moguće.E sad,što su se samostalnosti Hrvatske na put ispriječili Srbi,a ne recimo Poljaci,razlog je što su Srbi a ne netko drugi bili objektom te borbe.Srbi to sve iskrivljuju tvrdeći da su "zločini prema Srbima" posljedica apriorne "mržnje" prema Srbima,a ne činjenice da su upravo oni na svaki način nastojali onemogućiti stvaranje hrvatske države.No,svi ti "heroji" koji oni slave(Bratić,Tepić i slični) ispali su budale pred poviješću,kao uostalom i svi četnički dobrovoljci koji su jurišali na Hrvatsku.Posljedično,budale i oni koji ih slave.Nema tu ni boljitka,ni budućnosti,ni pameti .....samo propast i degeneracija.....

VL
DR
droza
07:21 10.11.2019.

Samo mi nije jasno kako to da je general JNA poginuo u napadu na Vukovar kad srbi tvrde da JNA nije sudjelovala u agresiji na RH.

VL
VU
Vukefendija
17:45 09.11.2019.

miro barešić terorist? valjda zato što je ubio zapovjednika komunističkog konc logora na Golom otoku i zapovjednika UDBE. po toj liniji su teroristi i američki marinci koji su došli glave Bin Ladena, al Bagdadija, pa pol osnivača države Izrael, dobitnik nobelove nagrade Jaser Arafat. Mislim ono, Gavrilu Principu spomenik, istražite zašto...da ne duljim.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
19:06 09.11.2019.

Srbi ne miruju, oni jednostavno ne mogu podnijeti da postoji Hrvatska država.

VL
ME
Mesko
04:44 10.11.2019.

Vučiću , recimo da je sve to istina, ali od svih tih nabrojanih ljudi i događaja nitko nije išao u Srbiju i tamo razarao gradove da ih pripoji Hrvatskoj Dok to ne shvatite, proglasiti vas nepoželjnom osobom u Hrvatskoj i i ne sa vama uopće komunicirati. Platite ratnu štetu Hrvatskoj. Dosta je mutikaša.

VL
ZD
ZDS.
23:18 09.11.2019.

on nama prigovara zato sto podizeno spomenike braniteljima Hrvatske a oni podizu ratnim zlocincima

VL
Avatar jeremija1
jeremija1
22:04 09.11.2019.

Ne znam kaj je to lošega vidil na pokojnom Miri Barešiću ? Pokoj mu duši, bil je heroj. Ubil je Ozninog likvidatora ( a istovremeno i partizanskog prvoborca ) Rolovića. Taj je poslan u Švedsku sa zadatkom da difamira i likvidira hrvatske borce za slobodu. I nastradal je u atentatu od suprotne strane. Likvidirali su ga oni koje je prije toga nesmiljeno tamanil i on sam. Znamo da su svi jugoslavenski konzulati i ambasade bili udbina legla i da se na takvom poslu dalo i nastradati. Profesionalni riziko. Zato je za mene Barešić revolucionar i borac za slobodu Hrvatske. Za Vučića je terorist. Ali pošto vojvodin gojenac meni ne može dokazati da je pokojni Miro bil terorist, ja i dalje ostajem pri svojem. Pošto ima i zabranjenih pozdrava, za promjenu vas onda pozdravljam starom domobranskom krilaticom :"Peri ruke vazda prije jela, peri poslije ispražnjena tijela !"

VL
JU
juma
19:32 09.11.2019.

Vucic nije morao biti posebno originalan. Samo je preuzeo ono sto tvrde takozvani hrvatski antifasisti i ljevicari. Petokraka i kokarda na istom zadatku slabljenja hrvatske drzave, bas kao prije 80 godina.

VL
RO
Rope22
09:47 10.11.2019.

Note i notice treba zaboraviti, veleposlanika srbije poslati od kuda je došao, zaključati veleposlanstvo i baciti ključ.

VL
DU
Deleted user
09:52 10.11.2019.

Podignut je spomenik generalu koji poginuo u zadnjim napadima na ruševine grada kojeg je prethodno njegova artiljerija sravnila sa zemljom. Branitelji i civili razorenog grada izmoreni, izgladnjeli i bez streljiva do zadnjeg trenutka su se odupirali. General je bio dio te ogromne i nadmoćne vojske koja je po naredbi Generalštaba imala zadatak da zauzme grad bez obzira na razmjere razaranja i ubijanja. Poginuo je na zadatku. To je istina. Prilikom napada te armade na grad poginulo je oko 2000 tisuće njenih stanovnika, među njima žena i djece, staraca, ta armada silovala je stotine izmučenih žena, razorila je ta armada nekoliko kulturnih spomenika, gradsku bolnicu, sve škole i vrtiće. E gospodo i to je istina. Neka je granica na Dunavu vječna.

VL
ER
EroK
22:10 09.11.2019.

Vjerujem krajnje je vrijeme da naša Vlada RH, stave točku na 'i' i glasno i jasno traži odštetu od Srbije za agresiju 1991-1995 i sve pljuvanje i zlu neprijateljsku zločinačku propagandu, koju je cijelo vrijeme, prije agresije, za vrijeme agresijee i nakon agresije vodila i vodi, protiv Hrvatske države. Dok god budemo ovako mlaki na njihove optužbe i uvrede, oni će nastavljati sve agresivnije, tako ne samo da će uvjeriti svijet, već i nas same, da smo se mi sami napali. Sramota, zar nema nikog u našoj diplomaciji sa malo snage, morala i ljudskosti, da stane na strano istine i obrani istu? Je li moguće da su svi do jednog nesposobni, neodgovrni i vide svoje pozicije u Vadi, samo kao uhljebi, koji rade samo za svoje momentalno dobro, na uštrb nezamislivih nacionalnih, dugotrajnih poslijedica? Sramota na što liče naši političari! Liče na Vučićeve potrčke. Bože oslobodi.

VL
Avatar bokolo
bokolo
20:05 09.11.2019.

"Bracu" opet svrbe ruke i zedi su.

VL
LE
Levanto
20:07 09.11.2019.

Ovo je dokaz da Kolinda i HDZ idu nepovratno u ropotarnicu Koketiramje da Srbijom ce im skinuti gace.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
18:25 09.11.2019.

Srbija nikad ne bi smjela u EU jer bi opet morali biti s njima u nekom savezu.To bi bilo pljuvanje na našu povijest.

VL
DU
Deleted user
00:08 10.11.2019.

Uvesti vize. Veleposlanika poslati doma zauvijek. Zaustaviti svaku komunikaciju. Hrvatski naivci, kad ćete već jednom shvatiti tko su Srbi? Koliko ratova vam treba da shvatite?

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.