Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donose se nova pravila za uvrštavanje lijekova na liste
Povratak na članak

HZZO: Proizvođači moraju još sniziti cijene lijekova

HZZO: Ako proizvođači ne pristanu smanjiti svoj profit i sniziti cijene, lijek neće ući na osnovnu, nego na dopunsku listu, koju pacijenti nadoplaćuju.

Komentari 3

Avatar gilgameš
gilgameš
22:29 22.10.2009.

Večina proizvođača će pod pritiskom države sniziti na kraju cijene lijekova sa liste HZZO-a, ali će po dobrom starom običaju lijekovi koji se kupuju tzv. bezreceptni proizvodi poput kapi za nos, sirupi za i protiv kašlja, tablete protiv bolova i sl.poskupjeti. Kako god okrenemo krajnji potrošać će nadoknaditi nastalu \"štetu\" proizvođačima lijekova

VL
RA
rackizel
07:51 23.10.2009.

HZZO: Ako proizvođači ne pristanu smanjiti svoj profit i sniziti cijene, lijek neće ući na osnovnu, nego na dopunsku listu, koju pacijenti nadoplaćuju. Gdje živi onaj koji je to izvalio preko zubiju? Prvo - proizvođač radi što on želi podd njegovim uvjetima. Baš ga briga tamo negdje mala državica Hrvatska. Najmanje njegovi političari koji im žele naređivati kako će poslovati. Drugo - Hrvatska je imala svoju tvorncu lijekova pa ju je prodala. Sad lijekove uvozimo po cijeni koju određuje uvoznik. A to su Slovenci i Rumunji. Na temelju davanja koje određuju hrvatski kvazi političari. A to znači najmanje 23 % skuplje nego kod proizvođača. Tome treba dodati sva ostala davanja koja moraju poklanjati prodavači u ljekarnama, od najamnine preko industrijske vode, industrijske struje, registracije, odobrenja, doprinosa, prireza... Koliko ono davanja državi kako bi samo jedan obrtnik uopće moga početi razmišljati o otvaranju bilo kojeg obrta? Znači - HZZO mora tražiti od države da ukine takva davanja kako bi lijekovi pojeftinili. Treće - da sam proizvođač lijekova na ovakav zahtjev bi odgovorio dvostruko skupljim cijenama aspirina, a oni za život neophodnim najmanje po tisuću eura tableta. uzmi ili ostavi, baš me briga. Zašto? Jedino se na taj način budale mogu svesti na normalnu mjeru. Što u stvarnosti znači ova izjava HZZO-a? Poskupjet će nam svi lijekovi, bez obzira na sva prava koja imaju bolesnici.

VL
RA
rackizel
08:02 23.10.2009.

Citat:...jer je prvi cilj države, odnosno HZZO-a, daljnje snižavanje cijena lijekova kako bi na taj način zdravstvo i u 2010. uštedjelo nešto novca poreznih obveznika. Kraj citata. A zašto? Treba nahraniti one prekobrojne pijavice zaposlene u bolnicama opisanoj na stranicamaa Jutarnjeg. Nekih 275 dvije stotine sedamdesepet osoba bez škole radi u Zajčevoj bolnici u Zagrebu. Zamislite samo koliko takvih radi po drugim bolnicama u Hrvatskoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.