Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŽIVOTAN ZATVOR

Slučaj koji je šokirao Njemačku: Azilant silovao studenticu i ostavio je da se utopi

Ilustracija
Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL
22.03.2018.
u 10:53

– Znao je da je još živa kad ju je ostavio u rijeci Dreisam, znao je da će se utopiti, da se morala utopiti – rekla je sutkinja Kathrin Schenk

Tražitelj azila osuđen je danas na doživotnu zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubojstva studentice u Freiburgu u slučaju koji je izazvao veliku pozornost u njemačkoj javnosti.

Hussein Khavari, koji tvrdi da je iz Afganistana, ali čije pravo podrijetlo ni dob nisu točno poznati, priznao je napad na studenticu medicine Mariju Ladenburger (19) u listopadu 2016. godine. Khavari je odgurnuo njezin bicikl dok se vraćala kući sa zabave, a potom ju je gušio, silovao i ostavio uz rijeku u kojoj se, kako je pokazala autopsija, utopila. Njezino umiranje u vodi trajalo je najmanje sat vremena.

– Znao je da je još živa kad ju je ostavio u rijeci Dreisam, znao je da će se utopiti, da se morala utopiti – rekla je sutkinja Kathrin Schenk.

Khavari je uhićen sedam tjedana poslije u velikoj potrazi. Priznavši napad, rekao je da je u to vrijeme teško zloupotrebljavao alkohol i drogu.

Zločin je izazvao veliki gnjev i kritike dijela njemačke javnosti zbog izbjegličke politike kancelarke Angele Merkel. Tužitelj Eckart Berger podsjetio je porotu da se sudi počinitelju, a ne njemačkoj izbjegličkoj politici.

Kako pišu njemački mediji, prijevremeno puštanje iz zatvora gotovo je nemoguće, a Khavari će vjerojatno u zatvoru provesti i više od 15 godina.

Tek nakon uhićenja otkriveno je da je Khavari u svibnju 2013. već počinio nasilan zločin kad je u Grčkoj odgurnuo jednu ženu s litice na otoku Corfu, teško je ozlijedivši. Ondje je bio osuđen 2014. na 10 godina zbog pokušaja ubojstva, ali je pušten uvjetno u listopadu 2015.

Khavari je došao u Njemačku preko Austrije u studenome 2015. godine na vrhuncu imigrantskog vala, bez identifikacijskih papira i pratnje. Iako je tvrdio da je iz Afganistana, jedan policajac tijekom suđenja rekao je kako njegov mobitel i računi na društvenim mrežama upućuju na to da je dugo živio u Iranu. Sutkinja Kathrin Schenk u prosincu je putem njegova mobitela došla do njegova oca, koji je preko prevoditelja rekao da živi u Iranu.

Komentara 110

SO
SoloHan
11:20 22.03.2018.

Wilkomen

DO
Dolinski
11:44 22.03.2018.

dobro je Orban rekao, ako želimo zaštiti žene, onda prije svega treba spriječit dolazak ilegalnim migranata iz kultura koje ni najmanje ne poštuju žene, a ne istanbulske konvencije

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
11:21 22.03.2018.

nece oni ,oni su Profesori ,Doktori..ahahahhahahaha glupi KRSCANI...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije