Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK IZ VLADE

HUP se zahvalio Mariću na suradnji: 'Uvijek je bio profesionalan i pokazivao je razumijevanje'

Zagreb: HUP predstavio  prijedloge reformi poreznog sustava
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 14:10

Ministar Marić trebao je biti i jedan od panelista sutrašnjeg Dana poduzetnika, godišnjeg susreta Hrvatske udruge poslodavaca, no koji je sada odgođen za jesen

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zahvaljuje potpredsjedniku Vlade i ministru financija Zdravku Mariću na dosadašnjoj suradnji i otvorenom dijalogu koji su u posljednjih šest godina vodili o nizu važnih tema vezanih za hrvatsko gospodarstvo te poziciju poduzetnika i privatnog sektora, a uspješnu suradnju očekuju i s novim ministrom. 

 "Ministar Marić bio je jedan od najvažnijih sugovornika HUP-a iz redova Vlade, a moram naglasiti kako je prema HUP-u uvijek bio izrazito profesionalan i pokazivao razumijevanje za naše prijedloge, osobito u posljednjem razdoblju, kada smo s njime blisko surađivali na prijedlogu porezne reforme i fiskalnog rasterećenja rada“, ističe Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca u priopćenju od srijede. 

Predsjednik HUP-a Mihael Furjan kaže da HUP nastavlja dijalog s Vladom RH oko niza važnih pitanja vezanih za stanje na hrvatskom tržištu rada.

"S ministrom Marićem uvijek smo imali priliku otvoreno razgovarati i što smo iznimno cijenili, čak i u situacijama kada se nismo slagali oko svih pitanja. Poduzetnici očekuju uspješnu suradnju i s novim ministrom, s kojim će biti važno otvoriti pitanja vezana za konkurentnost hrvatskog tržišta rada“, poručuje Furjan. 

Ministar Marić trebao je biti i jedan od panelista sutrašnjeg Dana poduzetnika, godišnjeg susreta Hrvatske udruge poslodavaca, no koji je sada odgođen za jesen, a glavne teme bit će prijedlog porezne reforme i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu, navodi se u priopćenju HUP-a. 

>> VIDEO Analitičar komentira: Je li ovo bio pomno isplaniran odlazak ministra Marića? Istu večer se znalo da je Marko Primorac nasljednik

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije