Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko novinarsko društvo

Hrvoje Zovko novi predsjednik HND-a: Naša profesija je pred uništenjem

Hrvoje Zovko
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
1/4
29.06.2018.
u 13:18

Odlučili su tako delegati i delegatkinje skupštine, a Zovkovi protukandidati za čelnu poziciju HND-a bili su novinar Večernjeg lista Anton Filić i umirovljena novinarka Branka Starčević

Izvršni urednik Hrvatske radio televizije Hrvoje Zovko izabran je na današnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini HND-a za novog predsjednika.

Odlučili su tako delegati i delegatkinje skupštine, a Zovkovi protukandidati za čelnu poziciju HND-a bili su novinar Večernjeg lista Anton Filić i umirovljena novinarka Branka Starčević.

"Vrijeme je da se HND prestane baviti sam sobom i da prestane biti talac taština. Naša profesija je pred uništenjem i zato je važno vratiti joj dignitet. Stoga ću sva svoja znanja, volju i želje uložiti da HND bude mjesto okupljanja", kazao je predstavljajući svoj program Hrvoje Zovko dodavši da će HND biti čvršća podrška i neprofitnim medijima. 

"Sudske odluke kada su u pitanju slučajevi u kojima se tuži novinare takve su da se novinare tjera da se više ne bave novinarstvom", dodao je Zovko najavivši i proaktivnu politiku prema mjerodavnim ministarstvima i agencijama kao i njegov poziv na žuran sastanak s ministricom kulture Ninom Obuljen. Založio se također za iznimno važnu financijsku, operativnu i kadrovsku konsolidaciju HND-a. 

 

Komentara 42

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:32 29.06.2018.

Hrvoje Zovko, bivši dopisnik HRT-a iz Beograda, autor sramotnog filma o Anti Gotovini, čak je zabranio Bozanićevu poruku vjernicima uoči predsjedničkih izbora.. Zovko je jedno vrijeme bio dopisnik HRT-a iz Beograda, a javnost je uzburkao skandaloznim političkim pamfletom o paduu Vukovara u kojem je objavio razgovore Franje Tuđmana i Gojka Šuška s Milom Dedakovićem Jastrebom. Laž do laži montirane u prilog s ciljem da osramote predsjednika Tuđmana i ministra Šuška. Ni KOS bivše JNA ne to bolje učinio..... Drugi, još sramotniji slučaj Zovko je napravio snimivši film o Gotovini i Markaču. I to ne onaj emitiran na HTV-u. Zovko je snimio film “Presuda generalima” očekujući osudu Markača i Gotovine. Presuda je pala u petak 16. 11. 2012. a film je bio planiran za emitiranje tri dana kasnije, u ponedjeljak 19. 11. 2012. Stipe Mesić, svjedok tužiteljstva na suđenju u Haagu, na mrežnim stranicama HRT-a bio je najavljen kao gost Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u 2”... Na žalost značajnog dijela urednika HRT-a te Mesića i Pupovca, Markač i Gotovina su oslobođeni

PR
prajdali100
13:29 29.06.2018.

Mnogi novinari su se potrudili da nam se ta profesija zgadi. Naravno, ima mnogo časnih, pametnih i dobronamjernih ljudi ali i smeća koje čitavom Društvu radi veliku štetu.Primjera radi, ono što rade Drago Pilsl i Aleksandar Stanković je samo dno !!!!! Treba imati želudac gledati ih i slušati.Zgadili su mi se za čitav život.

DU
Deleted user
13:25 29.06.2018.

Sami ste unistili profesiju jer ste postali skrabala hdz ili sdp ili drugih manjih bandi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije