Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ribari

Hrvatski se ribar ujutro pita ima li za kavu, a treba kreditirati državu!

Riba
Arhiva VL
07.06.2010.
u 12:32

- Gubimo povjerenje da se uopće vodi računa o interesima ribara. Bit ćemo prisiljeni zaštiti svoje interese. To uključuje prosvjede, a, ako treba, i blokade luka - najavio je Baranović.

Ulov morske ribe je katastrofalan, cijena plavog dizela približila se pet kuna i ovo je najgora godina u ribarstvu u posljednjih 20 godina! Istodobno Ministarstvo ribarstva donosi pravilnike iza naših leđa, a pregovori s Europskom unijom o poglavlju 13 odvijaju se bez nas - rekao je Petar Baranović, predsjednik HUS-ova Sindikata ribara na konferenciji za novinare održanoj na splitskoj “peškariji”.

Sindikat ribara zatražio je razgovor s resornim ministrom Petrom Čobankovićem i glavnim pregovaračem Vladimirom Drobnjakom, a ne bude li pregovora, najavili su radikalne akcije.

- Gubimo povjerenje da se uopće vodi računa o interesima ribara. Ako naiđemo na nerazumijevanje, prestaje naša obveza da budemo strpljivi. Bit ćemo prisiljeni zaštiti svoje interese kao što to rade naše kolege u Europi. To uključuje prosvjede, a, ako treba, i blokade luka - najavio je Baranović.

Ribari za loš ulov također optužuju lošu politiku Vlade jer je odustala od primjene ZERP-a. Uvođenje kartica za plavi dizel i sami su tražili, ali nezadovoljni su što će trebati plaćati punu cijenu goriva, a poslije čekati da im Vlada vrati razliku.

- Hrvatski ribar ujutro se pita ima li za bilu kavu za obitelj i svoje ljude pa nema za kreditiranje države - rekao je Baranović.   

Ključne riječi

Komentara 5

GA
gabriela__
08:27 08.06.2010.

nemam neko predobro mišljenje o našim ribarima, samo plaču i kukumaču, ali... činjenica je da je hrvatska vlada dozvolila svakojakima da ribare u našem moru, izlovljavaju, da donosi apsurdne zakone poput onog o tunolovu, gdje ribar mora plaćati EU-nadglednika 20 tisuća € za nadzor ulova tune i tome slično. Sve me u biti podsjeća na Somaliju gdje je domaćim ribarima gotovo onemogućen ulov ribe, a strancima su bile odriješene ruke za totalni ekocid riblje i ine populacije. Od srca preporučujem našim ribarima da svoje brodove prenamjene u - piratske.

Avatar kos
kos
12:44 20.06.2010.

Ne gule vam ribari kožu nego prekupci i nakupci,dođite rano ujutro na rivu pa onda komentirajte ,tamo je stvarna cijena ribe i dok god ribari se ne udruže i osnuju svoji trgo lanac i ne budu jdinstveni u svim svojimim pitanjima i stajalištima mi ćemo i dalje plaćati skupu ribu....Samo da znate prekupci dižu cijenu ribe i do 200% a ,ulažu minimalac i još90% njih rade na crno,,e pa živjela nam Hrvatska,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BR
branitelj
22:01 07.06.2010.

a kad dođem na more taj ribar mi oguli kožu ono malo kaj mi ostalo kolko me guli jace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije