Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragična nesreća

Hrvatski bračni par poginuo u naletu vlaka u Njemačkoj: 'Svi smo jako potreseni'

Ilustracija
Foto: Thomas Frey/DPA/PIXSELL
06.01.2019.
u 22:28

Bračni par Dugonjić podrijetlom je iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena

Bračni par koji je jučer navečer poginuo u naletu vlaka na tračnicama na željezničkoj postaji u Reutlingen – Sondelfingenu Hrvati su Anđelko (71) i Manda (67) Dugonjić, potvrdili su predsjednik SV Croatije Reutlingen Nikola Šolić i član uprave Josip Mičić, piše Fenix-magazin.de

Mičić kaže da je bračni par Dugonjić podrijetlom iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena. Anđelko Dugonjić je, kaže Mičić, bio član i veliki prijatelj Croatije Reutlingen. Dolazio je na svaku utakmicu Croatije, a uvijek se i fotografirao s momčadi.

Svi smo jako potreseni i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pokojni Anđelko bio je dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je, koliko znam, podrijetlom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive više od 40 godina, imaju tri kćeri i sina kojima smo izrazili svoju sućut – kaže Šolić.

– Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda htjeli su skratiti put i poginuli – dodaje Šolić.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Ada
Ada
23:13 06.01.2019.

Počivali u miru Božjem!

DU
Deleted user
09:08 07.01.2019.

Na žalost, ti stariji ljudi prelazili su prugu na nedopuštenom mjestu i unatoč zabrani te zbog svoje nesmotrenosti podletjeli pod vlak i poginuli. To je prava istina, a ne da je vlak naletio na njih i (kao namjerno) usmrtio ih, kako o takvim slučajevima uglavnom izvješćuju hrvatski mediji. Tja, kaj se mre. Površnost i neznanje domaćih novinara postaju legendarni.

MA
Matek
07:19 07.01.2019.

„Am Samstagabend hat ein älteres Ehepaar trotz eines Verbots Bahngleise in Reutlingen überquert. Mit schrecklichen Folgen: Ein Zug erfasste beide und verletzte sie tödlich.“ Dakle, uprkos zabrani prelazili su prugu na nedozvoljenom mjestu i stradali. 40 godina života u Njemačkoj nije bilo dovoljno da se nauče reda nego ko ovce preko pruge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije