Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagirali na Marasovu izjavu

Hrvatska lutrija: Laž je da smo isplatili bonuse

Zagreb: Predsjednik Uprave Hrvatske lutrije o optužbama SDP-a
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
02.07.2020.
u 15:16

Predsjednik Uprave HL Mario Musa najavljuje tužbe zbog kleveta i poručuje da će sav novac nakon dobivenog spora uplatiti u humanitarne svrhe

Iz Hrvatske lutrije (HL) su oštro demantirali tvrdnje Gordana Marasa iz SDP-a da je Uprava te državne tvrtke sebi u vrijeme korona krize isplatila bonuse. Predsjednik Uprave HL-a Mario Musa kazao je da su i sazvali konferenciju za medije s ciljem da se osvrnu na te, kako je rekao, netočne i lažne informacije koje iznose politički akteri u predizbornoj kampanji, gospodin Bernardić i Maras iz SDP-a. 

Provode preporuke Vlade RH

- Prije svega važno je naglasiti kako HL poštuje i provodi preporuke Vlade RH vezane uz krizu s koronavirusom, a u skladu s time u ovoj godini nije bilo niti će biti isplata bonusa zaposlenicima HL-a - naglasio je Musa. Dodao je da se izvanredna situacija uzrokovana širenjem koronavirusa negativno reflektirala i na poslovanje Lutrije. Tako je zatvaranje svih prodajnih mjesta rezultiralo padom prometa i prihoda od priređivanja igara na sreću, a više od 1200 radnika nije obavljalo svoje poslove i radne zadatke. Neovisno o tome, naveo je Musa, HL ni u jednom trenutku nije kao mjeru razmatrala ni posegnula za mogućnosti otpuštanja radnika. 

 

- Prilikom donošenja poslovnih odluka prije svega se vodilo računa o zaštiti svih zaposlenika i očuvanju svih radnih mjesta - tako su sačuvana sva radna mjesta uključujući i 190 radnika koji imaju ugovore na određeno vrijeme. Postignut je dogovor sa socijalnim partnerima o neisplati uskrsnice u ovoj godini, a odazvali smo se inicijativama Zajedno za Zagreb i Hrvatska protiv koronavirusa - odricanjem cijele plaće Uprave i dijela plaće rukovodstva, donirana su sredstva za navedene akcije - kazao je Musa.  

HL je tijekom, rekao je predsjednik Uprave te tvrtke, koronakrize za podmirenje obveza prema radnicima s osnova plaće osigurala sredstva iz vlastitih izvora. S druge strane, podsjetio je, nisu imali pravo korištenja mjere Vlade RH  za pomoć gospodarstvu za razliku od konkurenata na tržištu, privatnih priređivača koji ostvaruju milijunske dobiti koji su  iskoristili tu pomoć države. Musa je naglasio i da HL svoju kompletnu dobit uplaćuje u državni proračun te da je tijekom protekle tri godine HL ostvarila rekordne rezultate kako po realiziranoj dobiti tako i po doprinosu u državni proračun. 

- Pozivamo glavne aktere i lidere SDP-a da prestanu iznositi gluposti i širiti laži, već da se umjesto ispraznih priča, prime ozbiljnog posla. HL za sve, bilo o pravima radnika bilo o rezultatima poslovanje može dostaviti dokaze u pisanoj formi i papirnatom obliku. No pitanje je koliko se  gospoda Bernardić i Maras mogu snaći kako s papirima tako i s brojkama. Spomenutoj gospodi još jednom poručujemo da umjesto na jeziku, djelima pokažu konkretne aktivnosti iskazane brige za građane te jasno kažu čega su se oni odrekli u ovom kriznom periodu i na koji način su konkretno pomogli - kazao je Musa i poručio da je zbog kleveta koje su iznesene u medijima HL angažirala odvjetnike, a sav novac nakon dobivenog spora uplatit će u humanitarne svrhe. 

Komentara 5

NA
navijeke
18:28 02.07.2020.

Čemu čuđenje? Začuđujuće, pače šokantno bilo bi da je navedeni dvojac izrekao nešto što je činjenično točno ili učinio išta korisno.

EL
EldersWisdom
17:19 02.07.2020.

Maras, kockar iz Vegasa o drzavnom trosku da laze? Nemoguce :D

MA
Maggie
23:51 02.07.2020.

Aha, možda (zasad) nisu dijelili otkaze, kako ponosno ističu, ali zato drže samo na određeno neke ljude koji su definitivno doprinijeli više od nekih njihovih favorita kojima su dali ugovor na neodređeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije