Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
htio iz zatvora u rh

Hrvatska tvrtka otkazala suradnju osumnjičenom Argentincu

Schoklender
Flickr
08.09.2012.
u 12:24

Schoklender je pod istragom jer ga se sumnjiči da je pronevjerio 280 milijuna dolara. Bio je predstavnik humanitarne organizacije "Mothers of Plaza de Mayo", no novac nije išao u humanitarne svrhe

Sergio Schoklender (54) iz Argentine, optužen za pranje novca, ne mora čekati odluku suda kojeg je tražio da ga puste u Hrvatsku jer mu se ovdje nudi posao. Iz zagrebačke tvrtke Monel priopćili su kako su nakon medijskih napisa obustavili bilo kakvu mogućnost daljnji razgovora, te otkazali sve termine razgovora s dotičnim gospodinom.

>>Argentinac traži da ga sud oslobodi jer je dobio posao u RH

- Tvrtka Monel se već dugi niz godina uspješno bavi upravljanjem zgrada na području grada Zagreb i kao takvi želimo našim korisnicima pružiti uvijek nešto novo i bolje.

Nastojimo uvijek biti korak ispred konkurencije, te tako od 2006 godine konstantno provodimo razne programe energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Od termoizolacije stambenih objekata sa prvim energetskim certifikatima, štedljive led rasvjete zajedničkih prostora do programa vjetro generatora po čemu smo već poznati u medijima.

Ponukani stalno potrebom da pronalazimo najbolja rješenja u području energetske učinkovitosti za naše suvlasnike ove godine putem interneta kontaktirali smo talijansku tvrtku M2 koja ima zanimljiv sustav gradnje nisko energetskih objekata tzv. "Integrirani sustav modularnnih ploča" kojima se mogu ostvariti velike uštede u očuvanju energije u zgradarstvu.

Talijanski partner nakon prvih kontakata predložio nam je posjetu njihovog partnera iz Argentine koji ima puno iskustva iz područja zgradarstva. Nakon čega tvrtka Monel u kolovozu ove godine upućuje pismo namjere na ime i prezime koje smo dobili od talijanske tvrtke, stoji u priopćenju direktora Dražena Popera. 

Schoklender je pod istragom jer ga se sumnjiči da je pronevjerio 280 milijuna dolara. Bio je predstavnik humanitarne organizacije "Mothers of Plaza de Mayo", no novac nije išao u humanitarne svrhe.

Komentara 4

DU
Deleted user
12:53 08.09.2012.

tvrtka koje se bavi prodajom šibica istražila bi preko interneta novga poslovnog partnera o kojemu ništa ne zna, a ova tvrtka, koja je očito poveznana s gradskim političarima, ne čini to za novog poslovnog partnera s kojim treba raditi milijunske poslove, nego to "za njih" trebaju raditi mediji. ne vjerujem da je itko tako glup i nesposoban, mnogo je vjerojatnije da su planirali neki mutan posao, ali su ih medijski napisi spriječili. zašto sada nitko iz medija ne istraži kako uopće posluje ta tvrtka monel.

AL
alapača
15:21 08.09.2012.

'partner iz Argentine' se dijelom poslovanja bavi sličnim poslom kao Monel, a zna se se da je 'osumnjičeni Argentinac' jedan od vlasnika i vrlo osnovano sumnja da je novac iz humanitarnog fonda kojem je bio u vrhu prebacivao u 'partnersku firmu'.

Avatar billybull
billybull
15:31 08.09.2012.

vecernji postaje zacetnik novog hrvatskog jezika...nakon glupih izraza tipa zlica i sl, danas je "lansiran" i novi pojam, odnosno djelatnost, "zgradarstvo"...kaj bi to trebali znaciti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije