Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalno savjetovanje

Hrvatska sve zanimljivija investicijska destinacija

Darko Horvat
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
24.04.2019.
u 13:40

– Poticanje poduzetništva, privlačenje investicija i stvaranje pozitivne ulagačke klime glavni su prioriteti mene kao ministra i jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade – objasnio je Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta

Strateško privlačenje investicija privatnog sektora te stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje. To je fokus Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu čije će se 23. izdanje održati od sutra do subote u Vodicama u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Poticanje poduzetništva

Manifestacija koja se ove godine održava pod imenom “Investicijama i inovacijama za konkurentnu Hrvatsku” tradicionalno okuplja poduzetnike i gospodarstvenike te predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, Vlade, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja. Kao takva je prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, za raspravu o aktualnim izazovima, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti Hrvatske. Kao ciljevi su joj navedeni poticanje proizvodne investicije, razvoj industrija, izvozno orijentiranog gospodarstva i kreativnih i tehnoloških inovacija. Ukratko, Hrvatsku se želi učiniti zemljom koja proizvodi i izvozi usluge i robu, a zadržava ljude, a pritom je tema investiranja prepoznata je kao trajan izazov svakoj politici.

– Poticanje poduzetništva, privlačenje investicija i stvaranje pozitivne ulagačke klime glavni su prioriteti mene kao ministra i jedan od najvažnijih ciljeva ove Vlade – objasnio je Darko Horvat, ministar gospodarstva poduzetništva i obrta te dodao kako je organizacija Savjetovanja, koje je postalo svojevrsna tradicija, tek mali dio svega što se radi kako bi se olakšalo poslovanje.

– Time ujedno dajemo priliku poduzetnicima da nam daju svoje prijedloge, iz prve ruke kažu s kojim se poteškoćama najčešće susreću i tako postanu partneri Vladi u stvaranju još boljeg i poticajnijeg zakonodavnog okvira i uspješnije budućnosti za sve nas – ističe ministar Horvat.

Panel “Pitaj Vladu“

Na savjetovanju će se tražiti načini kako potaknuti Hrvatsku kao zemlju “4I” - inovacija, investicija, industrije, izvoza. Investicije su, naime, prepoznate kao dokaz atraktivnosti i zemlje kao lokacije i stanovništva kao radne snage, poreznog okoliša, administrativnog uređenja...

– Investicije obogaćuju društvo ne samo materijalno i financijski već i znanjem, različitostima, utjecajima novoga. Hrvatska je potencijalnim investitorima zanimljiva i kao vrata u EU, no tek treba biti otkrivena kao investicijska destinacija i zemlja velikih potencijala – poručuju iz Ministarstva.

Savjetovanje počinje sutra u 18 sati, a program se nastavlja u petak. Govorit će se o privlačnosti Hrvatske, o razlozima poslovanja u Hrvatskoj, o Gaming industriji kao najbrže rastućoj u Hrvatskoj, a izbornik Zlatko Dalić govorit će i o sportu kao hrvatskom izvoznom proizvodu. Održat će se panel “Pitaj Vladu” na kojem će sudjelovati ministri Predrag Štromar, Tomislav Ćorić, Darko Horvat, Lovro Kuščević, Gabrijela Žalac, glavni državni inspektor Andrija Mikulić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

VIDEO Premijeri pritisnuli gumb i pokrenuli postavljanje najvećeg pilota Pelješkog mosta:

Ključne riječi

Komentara 20

VA
Valer
16:25 24.04.2019.

U državu koja ima najveće poreze, na desetke naknada, na stotine parafiskalnih nameta guraju se investitori u dvije kolone.

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
17:19 24.04.2019.

...bunika nemre bit' tak dobra da ga hebeš! Moram probati, ali znam da nije! :-)

MA
marsovac
16:40 24.04.2019.

ha, ha, ha,................1. aprila je vec odavno prosao. Samo muvatori se dobro osijecaju kod nas. Kud se god okrenes netko ti gura ruku u dzep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije