Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hrvatska Mađarima platila 14,5 milijuna eura

13.01.2018.
u 00:19

Zagreb još mora platiti kamate jer je rok za plaćanje troškova počeo teći čim je Hrvatska primila odluku suda, krajem 2016. godine

Hrvatska je uplatila MOL-u 14,5 milijuna eura (oko 108 milijuna kuna) za izgubljenu arbitražu prema pravilima Komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi. Odluka arbitražnog vijeća po kojoj je Hrvatska izgubila od mađarske kompanije jer su arbitri zaključili da Hrvatska, koja je i pokrenula spor 2014., nije dokazala tok novca te je tako pala teza da je Ivo Sanader primio mito od šefa MOL-a Zsolta Hernádija u zamjenu za predaju upravljačkih prava u Ini donesena je na samom kraju 2016. i otad mađarska strana pritišće Hrvatsku da plati troškove koje je odredio sud.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista.

Ne propustite i druge teme:

- Murganić rekla ono što svi znaju: država ne štiti žrtve

- Stranci će 2020. navaliti na našu vrlo jeftinu zemlju

- Velika koalicija kompromisa

- Zašto su Danci sretni, a Hrvati nisu

- Za krizu u SDP-u Zoran Milanović nije ni objašnjenje ni rješenje

 

Ključne riječi

Komentara 34

NA
NasaSenkica
21:16 12.01.2018.

Racun je trebalo ispostaviti Bozi Petrovu i Mostu...oni su srusili vladu da bi se islo na arbitrazu.

DU
Deleted user
21:23 12.01.2018.

A kad je karamarko govorio da se ne ide na arbitrazu onda su bacali na njega drvlje i kamenje.. pa kaj onda i tak bumo kupili inu dalicka vodi projekt i to na sveto nigdarjevo ....stizu novci od dobrog poslovanja agrokora....

BI
billynik
23:10 12.01.2018.

To možemo zahvaliti Milanoviću i Vrdoljaku ta kasnije Mostu. Sjeća li se još tko što je Karamarko govorio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije