Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rustem berisha

'Hrvatska je za Kosovo prijateljska država i strateški partner'

Ministar Krstičević primio u službeni posjet ministra Kosovskih snaga sigurnosti Rrustema Berishu
07.11.2018.
u 13:38

Ministar Krstičević primio u službeni posjet ministra Kosovskih snaga sigurnosti Rrustema Berishu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sastao se u srijedu, 7. studenog 2018. s ministrom Kosovskih snaga sigurnosti (KSS) Rustemom Berishom. Ovo je drugi službeni posjet ministra Berishe Hrvatskoj ove godine, nakon što je u srpnju u Zagrebu sudjelovao na Posebnom sastanku ministara Američko – jadranske povelje (A5).

Na sastanku su potvrđeni vrlo dobri bilateralni odnosi dviju zemalja. Hrvatska snažno podupire euroatlantske aspiracije zemalja Jugoistočne Europe pa tako razvija i snažno partnerstvo s Kosovom.

Ministri Krstičević i Berisha izrazili su zadovoljstvo razvijenom obrambenom suradnjom usmjerenoj prema jačanju regionalne sigurnosti i stabilnosti. Hrvatska je strateški partner Kosovu u području obrane, što je posebno vidljivo kroz izobrazbu velikog broja pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman'' i vojno-studijskim programima Sveučilišta u Zagrebu.

Ministar Krstičević primio u službeni posjet ministra Kosovskih snaga sigurnosti Rrustema Berishu
1/10

Ministar Krstičević poručio je da će Republika Hrvatska nastaviti snažno promovirati politiku otvorenih vrata NATO-a i EU-a te da je vjerodostojna perspektiva proširenja, uz provođenje nužnih strukturnih reformi, ključ stabilnosti i napretka Jugoistočne Europe.

"Održali smo vrlo sadržajan sastanak, ministar Berisha predstavio je proces transformacije Kosovskih snaga sigurnosti, a u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj s izaslanstvom je posjetio i tvornicu HS Produkt u Karlovcu, što otvara prilike za hrvatsku vojnu industriju i suradnju u procesu modernizacije KSS-a“, kazao je ministar, istaknuvši pritom kako je Hrvatska vojska primjer profesionalnosti i vrhunske uvježbanosti te da je Republika Hrvatska spremna sva znanja dijeliti s partnerima i pomoći Kosovu na euroatlantskom putu.

Ministar Berisha zahvalio je Ministarstvu obrane RH na otvorenoj potpori, kao i na dugogodišnjem sudjelovanju Hrvatske vojske u NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu.

"Republika Hrvatska za Kosovo je prijateljska država i strateški partner u regiji. Cilj naše posjete je daljnje unapređenje suradnje, koja je u interesu mira i stabilnosti cijele regije. Članstvo u NATO savezu naš je strateški cilj i smatramo da ćemo od Hrvatske mnogo naučiti“, poručio je ministar Berisha, koji je tom je prilikom uputio poziv ministru Krstičeviću za uzvratnim posjetom Kosovu.

Nakon bilateralnog sastanka u Ministarstvu obrane RH, ministar Berisha s izaslanstvom MORH-a posjetio je Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman", gdje se susreo s pripadnicima Kosovskih snaga sigurnosti koji su na školovanju u Hrvatskoj.

U sklopu službenog posjeta izaslanstva će posjetiti i RACVIAC – Centar za sigurnosnu suradnju te Središte za međunarodne vojne operacije u Rakitju.

>> Pogledajte video 'okršaja' Plenkovića i Marasa u Saboru

Komentara 32

DU
Deleted user
17:03 07.11.2018.

Nemojte im prenositi svoja ratna iskustva jer će nam se obiti o glavu ?

SI
sikic.ive
14:07 07.11.2018.

Zemlja prijatelj i strateški partner. Sad će opet jadni Srbi plakati.

BR
brojevi
17:27 07.11.2018.

Domovinski rat bio je pravi test za pokazivanje dobrih namjera i prijateljstva. Kako se kaže; " Na muci se poznaju junaci"a Kosovari su više nego pozitivno riješili test.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije