Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNA POSLASTICA
Povratak na članak

Hrvati su nacija nastala u ratovima, oružje otkriva ogromnu raskoš hrvatske vojne povijesti

Nova knjiga Tomislava Aralice bavi se hrvatskim povijesnim oružjem kojem su se služili hrvatski vojnici i velikaši proteklih stoljeća. – Već desetljećima ulažem veliki napor u prikazivanje tog našeg nacionalnog bogatstva, nadajući se doživjeti ustanovljavanje jednog pravog vojnog muzeja koji bi obuhvatio i stariju vojnu povijest. Žalosti me što toga nema ni na vidiku. Za svaku je pohvalu prezentacija Domovinskog rata (1991. – 1995.) u nekolicini muzejskih ustanova i stalnih postava, ali to ni izdaleka nije sva naša vojna povijest. Stoga posvećujem ovu knjigu ideji formiranja muzeja hrvatske vojne povijesti – zaključio je Tomislav Aralica.

Komentari 4

VN
vnblg197
11:21 24.03.2023.

...osobito smo ponosni na pilote ndha koji su se 'proslavili' u Rusiji.

VL
HE
Herceg56
05:22 24.03.2023.

Za vrime stare YU,da narodu "začepi usta" prikazivalo se "bitka na Neretvi","Sutjeska"..., a ćaća će:sutra će nešto poskupiti,a bilo je tako;em nema kave,par-nepar,poskupljenja 100 %...a sutra narod samo o filimovima na tv,Mirku i Slavku...,da li se povijest ponavlja-DA!

VL
ST
stomiovotreba
01:22 24.03.2023.

Ne znam sto da kazem, ali hrvatski ratni rezultati i ovako i onako - izgubili smo i Prvi i Drugi svjetski rat, ali, s druge strane, svaka cast Domovinskom ratu.

VL
HO
homofobic
23:40 23.03.2023.

To sve nije nista! Ako u gami oruzja nema opanaka s taktickim drzacima i raly traktora to nije armies spomena vrijedna a kamoli treca najmocnija europska vojne sila!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.