Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agadmator

Križevčanin napustio stalan posao i živi od YouTube kanala

Antonio Radić
Foto: Facebook
1/3
20.02.2018.
u 11:56

Riječ je o Križevčaninu Antoniju Radiću čiji je kanal posvećen šahu prešao granicu od čak sto tisuća pretplatnika.

Jedan tridesetgodišnji Hrvat može se pohvaliti kako je njegov YouTube kanal u ovom trenutku najposjećeniji na svijetu! Riječ je o Križevčaninu Antoniju Radiću čiji je kanal 'Agadmator' posvećen šahu prešao granicu od čak sto tisuća pretplatnika. 

Nakon što je u lipnju objavio prvi video s komentarom šahovske partije nije mogao niti sanjati da će ubrzo moći živjeti od toga te napustiti posao u KTC-u.

– S ovim sam započeo kao veliki zaljubljenik u šah, s namjerom da populariziram tu drevnu igru. U kolovozu sam imao oko 15.000 pretplatnika, a onda je stvar eksplodirala. U studenom sam prešao brojku od 75.000 pretplatnika, a sada rastem u prosjeku s po tisuću pretplatnika dnevno i po njihovu broju sada sam treći u svijetu. Youtubeov algoritam predviđa da ću koncem iduće godine imati najviše pretplatnika u svijetu. Trenutačno sam prvi u svijetu po posjećenosti svoga kanala – ispričao je Radić za Podravski list te dodao da prihode generira od reklama na YouTubeu, kao i od donacija koje prima od svojih pretplatnika.

 

Nedavno je od jednoga poklonika dobio tisuću, a od drugoga 1500 američkih dolara. Najviše pretplatnika ima iz Amerike, a onda iz Indije. Hrvata je 0,9 posto.

Radić ljubav za šah vuče od djeda, majstora, koji ga je naučio vući poteze dok je imao četiri godine, a inspiracija za naziv kanala (Agadmator) bilo je ime njegova negdašnjeg hardcore benda.

Komentara 4

DU
Deleted user
11:36 20.02.2018.

100 000 i najposjeceniji ??? Pisete sve vece gluposti iz dana u dan

DU
Deleted user
10:31 20.02.2018.

velemajstorski :-)

Avatar mofo
mofo
13:54 20.02.2018.

Stvarno? Na svijetu? Stvarno večernji? Pa vi trivijalne teme niste u stanju napisati normalno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije