Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor mržnje

HRT upozorio djelatnike odgovorne za prikazivanje grafita protiv Srba

HRT
Foto: Robert Anic/PIXSELL
18.03.2019.
u 11:38

Posrijedi je bio prilog o humanitarnoj pomoći, a u sklopu kojega je, tijekom dva tona, iza sugovornika na zidu bio prikazan grafit neprimjerenog sadržaja protiv pripadnika srpske manjine (''Ubi Srbina'')

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić izdao je pisano upozorenje svim djelatnicima koji su odgovorni za propust s indicijama govora mržnje koji se dogodio 8. ožujka u regionalnom dnevniku HTV-a, ''jer su nemarom i neizravnim previdom, povrijedili profesionalne standarde i ugled HRT-a te time počinili osobito tešku povredu radne obveze''.

Kako ističu s HRT-a, posrijedi je bio prilog o humanitarnoj pomoći, a u sklopu kojega je, tijekom dva tona, iza sugovornika na zidu bio prikazan grafit neprimjerenog sadržaja protiv pripadnika srpske manjine (''Ubi Srbina'').

''Hrvatska radiotelevizija takve propuste smatra ozbiljnom povredom Pravilnika o radu, kao i indicijom za govor mržnje – a što HRT ne može i ne želi tolerirati'', zaključuje se u priopćenju HRT-a''.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Dr Evil
Dr Evil
11:59 18.03.2019.

ti grafiti su direktno uvrijedili pola djelatnika HTV-a

DU
Dudo
12:03 18.03.2019.

Svi nemogu biti krivi. Šta sereš Bacicu.

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
12:03 18.03.2019.

U ... nije dobro... govor mržnje ...kaže kazo .. sigurno mu šapnuli oni što ga postavili, a i kazo ne dopušta da se mrzi njegove djelatnike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije