Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljstvo u HSS-u:

Hrg odgovoran što smo dobili tek jednog zastupnika

Hrg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
11.01.2016.
u 17:45

S čak 35 tisuća glasova osvojili smo jedan mandat, a toliko su osvajali i oni koji su dobili samo 1500 glasova, kaže Nenad Matić

Predsjedništvo HSS-a donijelo je odluku da će se 19. ožujka održati izborna skupština stranke, a svoju kandidaturu za novog predsjednika stranke već je najavio predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić.

Aktualni predsjednik stranke Branko Hrg još nije odlučio hoće li se ponovno kandidirati jer je trenutačno zaokupljen sastavljanjem nove vlade i pozicijama HSS-a unutar nje. Kandidacijski postupak, dodaje Hrg, još nije otvoren, pa ima vremena za razmišljanje.

Nezadovoljni atmosferom

Nenad Matić, čiju kandidaturu, kaže, podržava nekoliko županijskih organizacija, nezadovoljan je vođenjem stranke i s ispregovaranim pozicijama unutar Domoljubne koalicije.

- Nisam zadovoljan atmosferom u stranci ni trenutačnim rejtingom stranke koja ima kapacitet i trebala bi biti treća politička opcija u Hrvatskoj. Iza nas je loš izborni rezultat, osvojili smo samo jedan mandat s čak 35 tisuća osvojenih glasova, a toliko su osvajali i oni koji su dobili samo 1500 glasova – objašnjava Matić te dodaje kako u tome ne vidi krivnju Domoljubne koalicije, već Branka Hrga, koji se nije smio dovesti u poziciju da mora pregovarati za više od tog jednog osvojenog mandata. Matić je uvjeren da ih je HSS trebao osvojiti barem pet.

Dizanje rejtinga

Branko Hrg ne zna, tvrdi, čime je Matić nezadovoljan te podsjeća da je upravo on bio glavni tajnik za vladavine Josipa Friščića, zbog kojega je HSS gotovo nestao s političke scene.

– Imamo zastupnicu u Europskom parlamentu, imat ćemo Klub zastupnika u Saboru i bit ćemo u Vladi – kaže Hrg.

Naime, temeljem aneksa koalicijskog sporazuma s HDZ-om, Hrg drži da bi, zahvaljujući velikom broju preferencijalnih glasova, HSS u Saboru trebao imati tri ili četiri zastupnika. Iako ti zastupnici nisu ušli u Sabor na konstituirajućoj sjednici, Hrg kaže da ima potpisan sporazum s HDZ-om koji mu te mandate jamči i uvjeren je da će mu ih HDZ prepustiti. I Hrg i Matić naglašavaju da žele da se što više ljudi kandidira za čelno mjesto stranke, a Matić dodaje kako, ako pobijedi na unutarstranačkim izborima, želi da nakon toga svi zajedno nastave raditi na dizanju rejtinga stranke.

>> Hrg: Županije ne treba ukidati. Smanjenje plaća u Saboru i Vladi je ishitren populistički potez

>> Hrg suspendirao Stipu Gabrića: 'Petrov u dvije i pol godine nije pomakao ni šalicu od kave'

Komentara 8

NE
Neo001
21:25 11.01.2016.

HSS je izgubio svoju bazu seljake, vrludanjima, a najviše kada se vezao uz komunističku partiju. TU JE IZGUBIO SVOJU VJERODOSTOJNOST domoljubne hrvatske stranke. To će biti jako teško povratiti, a naročito sa takvim balastima kao jumbo i slični.

DU
Deleted user
17:57 11.01.2016.

Hrg vas je ovog puta preveslal do boli.

SS
sokac sa drave
18:00 11.01.2016.

Jedan mandat i to njemu.On vise nije ni trazio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije