Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrabri iskorak biskupa Uzinića prema gayevima glas je poštovanja različitosti

Ovaj božji sluga uporni je glas onog dijela društva koje se ne boji drugačijih i koje zna da je radost ljubavi koja se živi u obiteljima također radost Crkve, pa makar bile i istospolne. Preostaje nada da će ga čuti i oni koji ne misle kao on

Komentari 21

BR
brandogdjejemarija
11:24 19.05.2021.

Idemo ovako. Zašto je Bog po Bibliji uništio Sodomu i Gomoru ?? Ne zbog onoga kakvim su rođeni nego zbog onog što su prakticirali. Možda Bergolio ima neko drugo objašnjenje !?

VL
Avatar Bujna Plavuša
Bujna Plavuša
12:13 19.05.2021.

Istina je da onima koji imaju jaki seksualni muški ili ženski identitet ne smetaju homoseksualci, jer se ne osjećaju ugroženi od njih, budući da su sigurni u sebe i svoju seksualnost. Stoga se možemo slobodno družiti s gayevima i onii nam mogu biti prijatelji, jer znamo tko smo i što smo.

VL
OB
Oblivion
12:07 19.05.2021.

Dok vam treba medicinska pomoć pitajte doktora za njegovu seksualnost, ili čiju krv primate ili čija je koštana srž za vaše dijete, bubreg, pa ako je od gay osobe lijepo odbite i odite u crkvu moliti za ozdravljenje

VL
MI
Milas
10:20 19.05.2021.

Koliko znam i Papa Franjo se zalaze za snosljivost prema homoseksualcima ali s jednom napomenom. Naime, dopusta im se da budu to sto jesu ali se moraju suzdrzati od prakticiranja svoje seksualnosti.

VL
DU
Deleted user
11:25 19.05.2021.

"... pojedinaca kojima, nesigurnim u vlastitu seksualnost smetaju homoseksualci, ..." Evo, sve sam nesigurna u svoju spolnu (seksualnu) orijentaciju (spolnost/seksualnost) jer se ne slažem u vezi homoseksualizma i odbojan mi je (i više od toga), u svakom smislu.

VL
SL
slavenZadravec
10:18 19.05.2021.

Mislim da u obranu prava homoseksualnih osoba nije potrebno dodavati kako to nije njihov izbor nego priroda. Što, ako i je izbor ili ponekada je izbor? Zar bi to nekako obezvrjeđivalo njihove sklonosti i ljubav i opravdavalo diskriminaciju?

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
22:49 20.05.2021.

Grijeh je praktičan čin.Crkva naučava da je svaki spolni odnos izvan braka koji nema za svrhu prokreaciju - grešan.Dakle,granica grijeha je oštro definirana.E sad ako netko i nakon toga želi fantazirati o nekakvoj "različitosti",široko mu polje,samo bojim se da je nakon tako jasne definicije grijeha to besmisleno.

VL
Avatar Bujna Plavuša
Bujna Plavuša
10:51 19.05.2021.

Ti koji napadaju i vrijeđaju svećenike, biskupe i papu samo su formalno katolici. Uvjereni su da su oni bolji vjernici od klera, a u stvari ni ne poznaju svoju Crkvu i njenu zadaću i misiju da širi Evanđelje-Radosnu vijest SVIM ljudima, a naročito onima koji su na marginama društva i koji su tradicionalno najudaljeniji od nje. Majka Crkva voli SVE ljude podjednako, bez obzira na kulturne, nacionalne,etničke,religiozne, političke, rasne, seksualne razlike.

VL
DM
drazen.muhvic
10:03 19.05.2021.

OK, a što na sve to kaže pop Košić? Ipak je on lučonoša Crkve u Hrvata...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.