Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanost

Hrabra sam i borit ću se zbog svoje obitelji, koja mi je najveća podrška

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
''
20.10.2010.
u 14:10

Posljednji nalazi pokazuju kako rast tumora nije zaustavljen, ali je znatno usporen, što dodatno ohrabruje N. Dobrovoljac

Nadi Dobrovoljac (47) iz Ludbrega i njezinoj obitelji život se preokrenuo u posljednjih šest mjeseci. Imala je jake bolove u preponama i, otišavši na pregled, liječnici su joj dijagnosticirali karcinom na spolovilu.

- Obavila sam još nekoliko dodatnih pretraga, a 24. lipnja bila sam i na operaciji, na kojoj mi nije izvađen cijeli tumor, već samo dio, radi biopsije. Doktori su smatrali kako tu nije žarište tumora, nego da je tumor na jetri, bubrezima ili plućima – rekla nam je Nada Dobrovoljac.

Nalazi su poslani i u institut u Njemačku, a s obzirom na to da je bila hitan slučaj, već 31. srpnja počinje ići na kemoterapiju u Zagreb.

Nalazi ispitivanja u Njemačkoj bili su iznimno loši. Predložili su joj novu operaciju zdjelice i kuka te amputaciju desne noge. Upozorili su je da je operacija vrlo rizična. Razgovarajući sa svojim liječnikom, dr. Hercegom, odlučila je odustati od operacije.

– Što će mi takva rizična operacija!? Mogu samo ostati bogalj, na teret svojoj obitelji. Ne želim to! Sada sam kod kuće između dvije kemoterapije od dva i pol dana. Cilj nam je zaustaviti rast tumora – kaže.

Prošli je tjedan trebala ići peti put na kemoterapiju. Međutim, doktori su odlučili da obavi pretrage. Nalazi su pokazali da rast tumora nije zaustavljen, ali je znatno usporen. Svu dokumentaciju liječnici su poslali u neku bolnicu u Americi, gdje će stručnjaci ispitati je li moguće obaviti operaciju bez amputacije noge. Ako odgovor bude negativan, nastavit će s kemoterapijom.

Tu hrabru Ludbrežanku stariji sugrađani pamte kao vrsnu sportašicu, dugogodišnju kuglačicu Podravine osamdesetih godina. Sportski su joj uspjesi donijeli i titulu najbolje sportašice Ludbrega.

Velika su joj potpora suprug Vladislav i djeca Petra (15) i Matija (17). Kako zlo nikad ne dolazi samo, obitelj Dobrovoljac našla se i u financijskim problemima.

– Živimo od suprugove plaće. Razmišljali smo o prodaji kuće, ali ne možemo na ulicu – rekla nam je Nadica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije