Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Homoseksualni skandal u Vatikanu

Angelo Balducci
ANSA
05.03.2010.
u 21:39

Visoki dužnosnik talijanske vlade i član najužeg papinog kruga, Gospode Njegove Svetosti, koristio je zborovođu bazilike sv. Petra kao svodnika za pribavljanje muških prostitutki

Policijskim prisluškivanjem utvrđeno je da je u krug muške prostitucije upleten Nigerijac Thomas Chinedu Ehiem, koji već 19 godina pjeva u zboru Guilia, koji izvodi pjesme u katedrali Sv. Petra kad papa nije prisutan. Ehiem je muške prostitutke pribavljao Angelu Balducciju, vladinom dužnosniku (savjetniku za javne radove) koji je prošli mjesec uhićen zbog korupcije, a koji je pripadnik grupe vatikanskih uglednika Gospoda Njegove Svetosti.

Policijsko prisluškivanje u istrazi zbog korupcije otkrilo je i gay-prostitucijsku mrežu. Prema transkriptima prisluškivanja objavljenim u četvrtak u La Reppublici, samo tijekom pet mjeseci 2008. Ehiem je Balducciju poslao u stan najmanje deset muških prostitutki, među kojima su dva crna dječaka s Kube, bivši maneken iz Napulja, talijanski ragbijaš i čak i jedan sjemeništarac; u jednom od transkripta Balducci pita zborovođu: "A u koliko sati se on mora vratiti u sjemenište?"

- On je tražio, a ja sam nabavljao. Davao mi je po 50 ili 100 eura, nikad više od tisuću do tisuću i pol godišnje – kaže Ehiem koji je morao biti diskretan jer je Balducci oženjen. Ljubitelj plaćenog muško-muškog seksa obično mu je davao detaljne upute o građi i izgledu poželjnih mladića. 

Balduccijev odvjetnik nije htio komentirati optužbe za poticanje prostitucije, rekavši da ima "preča posla" zbog optužbe za korupciju, pod kojom je Balducci uhićen 10. veljače. Glasnogovornik Vatikana izjavio je samo da je papa Benedikt XVI "upoznat sa situacijom".

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije