Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihodi poduzetnicima

Holy za legalizaciju marihuane: To bi pomoglo gospodarstvu i državi!

Mirela Holy
Goran Stanzl/PIXSELL
24.02.2014.
u 08:29

- Dokazano je da uživanja marihuane nije povezano s drugim ovisnostima, kao i to da alkohol, duhan i tablete za smirenje uzrokuju milijune smrti, ali kanabis ne - rekla je Holy

Predsjednica stranke ORaH, Mirela Holy, zalaže se za legalizaciju i liberalizaciju tržišta kanabisa, piše Slobodna Dalmacija.

- Pripravci kanabisa, poput ulja, poznato je, mogu ne samo pomoći oboljelima od multiple skleroze i karcinoma već i u nizu drugih bolesti. Istraživanja pokazuju jasnu povezanost između pozitivnih učinaka kanabisa i pojedinih oboljenja. Također, dokazano je da uživanja marihuane nije povezano s drugim ovisnostima, kao i to da alkohol, duhan i tablete za smirenje uzrokuju milijune smrti, ali kanabis ne - rekla je Holy te dodala  kako vjeruje da je marihuana kriminalizirana od strane farmaceutske industrije, a i mafiji odgovora da je ta biljka stavljena izvan zakona "jer napucavaju cijene i imaju golemu zaradu".

- Ako bi Hrvatska legalizirala konoplju, to bi moglo jako pomoći gospodarstvu, jer je ta biljka, i druge srodne biljke, korisna u industriji, radi se o milijunima kuna prihoda za poduzetnike koji bi se time bavili, kao i državu koja bi ubirala poreze - tvrdi Mirela Holy.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Nije dobro: Evo kakav je imidž hrvatskih političara

>>Stazić potpuno izignorirao HDZ-ovce, jedino Holy protiv Bajićeva izvješća!

Treba li u Hrvatskoj legalizirati marihuanu?

Komentara 97

GO
golub
08:57 24.02.2014.

bla bla

GP
gecma purger
09:09 24.02.2014.

Super,poljeprivrednici bu svi prešli na uzgoj maricu, u Konzumu bumo dobijali nagradne bodove,a narod bu pljugal da zaboravi gdje živi.Sad isto pljugamo ali ne maricu već demagogiju

Avatar Topgen
Topgen
11:03 24.02.2014.

Gospodjo Holy , a pusite li vi ? Marihuanu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije