Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nehotice ubio majku desetero djece

“Hoćeš da te upucam!”, rekao je sestri misleći da je kalašnjikov prazan

romi
Marko Jurinec/Pixsell
02.01.2010.
u 18:05

Danas se u pokojničinoj kući i oko nje skupili brojni mještani, a dolazili su i iz drugih naselja kako bi se zajedno s obitelji oprostili od pokojnice.

Stojanka Oršoš (36) preminula je malo prije 16 sati prvog dana Nove godine od metka koji je u nju iz kalašnjikova ispalio brat Anđelko u kući njihova drugog brata Dalibora u naselju Strmec Podravski.

Nesretna majka desetero djece došla je bratu Daliboru čestitati Novu godinu, a nedugo nakon njezina dolaska, došao je i Anđelko s prijateljem Damirom Oršošem, vlasnikom oružja kojim je Stojanka usmrćena.

Pogodio sestru u glavu
– Stojanka nam je došla čestitati i moja ju je supruga počastila kavom, a onda sam im se pridružio i svi smo pili bambuse. Ubrzo je došao i Anđelko s Damirom i onda smo još svi pili, a potom su njih dvojica otišla pucati van na dvorište.

Kad su se vratili unutra, Stojanka je rekla da će im, ako ne prestanu pucati, pozvati policiju. Bojala se da ne pogode djecu koja su bila u dvorištu. Ona i brat Anđelko su se počeli svađati zbog toga. Spremnik sa streljivom je Damir bio izdvojio od puške i rekao da nema metaka u njoj, pa je Anđelko uperio pušku u nju i rekao joj: Hoćeš da te upucam, misleći da u njoj nema više metaka.

Pritisnuo je obarač, puška je opalila i metak pogodio sestru u glavu. Odmah se srušila, krv je potekla i za nekoliko minuta bila je mrtva. Svi smo bili u šoku, jer smo zaista mislili da nema metaka u cijevi – kazao je Dalibor Oršoš, u čijoj se kući dogodila tragedija.

Dijete vidjelo smrt majke
U trenutku pucnjave, osim sudionika nesreće, u kući je bilo i dvoje male Daliborove djece, a najveći šok zasigurno je doživio Stojankin 13-godišnji sin koji je stajao nedaleko od majke i vidio kako je umrla. Stojankin prvi suprug, s kojim ima sedmero djece, već je odavno mrtav, a drugi je u zatvoru.

Stojankin otac Ivan Oršoš kaže da su Anđelko i Damir Oršoš najprije bili kod Damira te ponovio kao i ostali da se Anđelko samo šalio sa sestrom da će je ubiti. Anđelkina će djeca sada biti kod djeda Ivana i bake Dragice.

Danas se u pokojničinoj kući i oko nje skupili brojni mještani, a dolazili su i iz drugih naselja kako bi se zajedno s obitelji oprostili od pokojnice. U dvorištu su zapalili veliku vatru kako bi se do Stojankina pokopa mogli grijati oni koji će obilaziti njezin odar.

Stojankino mrtvo tijelo danas je s obdukcije dovezeno njenoj kući, u ponedjeljak će biti pokopana na mjesnom groblju u Petrijancu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije