Naslovnica Vijesti Svijet

Hoće li Washington prvi u Americi legalizirati marihuanu?

Ako referendum prođe, svaki građanin stariji od 21 godine moći će legalno posjedovati 28 grama marihuane, a poljoprivrednici će dobivati dozvole za uzgajanje.
06. studenoga 2012. u 11:44 4 komentara 4 prikaza
'za zag.....28.09.2004......varazdin... droga....ovisnost......mladi....marihuana snimio marko jurinec'
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Washington bi mogao postati prva američka savezna država koja će legalizirati marihuanu za \"rekreativnu uporabu\" ako birači na referendumu, koji se održava paralelno s predsjedničkim izborima, podrže \"Inicijativu 502\", piše CBC.

Referendum o legalizaciji marihuane zajedno s izborima održat će i države Oregon i Kolorado, no ankete pokazuju da bi inicijativa najlakše mogla proći u Washingtonu. Čak 19 američkih saveznih država već je legaliziralo marihuanu za medicinsku uporabu.

Svatko stariji od 21 godine moći će legalno posjedovati 28 grama marihuane

Ako referendum prođe, svaki građanin stariji od 21 godine moći će legalno posjedovati 28 grama marihuane. Poljoprivrednici će dobivati dozvole za uzgajanje marihuane, a svoje proizvode moći će prodavati u samostalnim trgovinama.

Podržavatelji legalizacije kažu da će ona u sljedećih pet godina donijeti dvije milijarde dolara prihoda od poreza. Taj bi se novac preusmjerio u zdravstveni sustav, obrazovanje i liječenje od ovisnosti.

No, postoji mogućnost da američka vlada pokuša blokirati provedbu zakona jer je marihuana još uvijek ilegalna prema federalnom zakonu.

>>Kradu svjetla s Porschea jer su idealna za uzgoj marihuane

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Hoće li Washington prvi u Americi legalizirati marihuanu? ~~~~~~~ nece!

  • Deleted user:

    Pocetak unistavanja civilizacije ili jos bolje receno pobjeda vraga. Mislim da mnogima nije jasno sto znaci uopce konzumiranje droge/marihuana/Hasisa. Najveci strucnjaci upravo iz USA kazu doslovce. 1.Najubitacnija droga na svijetu s dugorocnim negativnim posljedicama za mozak i cen.nervni sistem je ... prikaži još! upravo marihuana.Nemojte vjerovati drogasima i ostaloj bagri koja pokusava nesto plasirati kao super-dobro i mozda jos ljekovito za zdravlje. Informirajte se malo i postavite pitanje o opasnosti -marihuane.Pitajte majke osoba koje su koristile tu drogu i sto se je dogodilo s doticnima.Googlajte malo i vidicete da je to produkt vraga a ne prirode.Ali na kraju vase je opredjeljenje kako cete postupiti s vasim zdravljem-Vasa zelja pa kako bude! Doci ce vrijeme suda ali onda je sve kasno.Unistavamo svoju djecu i usput nas okolis-Stat na kraj tome?S ovim postojecim cocvjecanstvom -NO !!!

  • rafaell:

    sol je najubitačniji,meso i većina hrane dugoročno ubija ,alkohol i duhan su najveće zlo a i krumpir su smatrali vražjom biljkom što i je jer je zaustavila glad u Europi to se Crkvi baš i nesviđa,Sunce je također opasno i ... prikaži još! ubojica možda da ga pokušamo raznjeti?