Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska uživo

HNS osudio Škorićev govor mržnje upućen Maji Sever

Maja Sever
Foto: Screenshot/HRT
13.09.2017.
u 12:47

Škorićev Facebook status u kojem, između ostalog, stoji kako je "licemjerno da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve što je hrvatsko“, HNS smatra nedopustivim

Hrvatska narodna stranka (HNS) osudila je govor mržnje koji je dugogodišnjoj HRT-ovoj novinarki Maji Sever uputio HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Škorićev Facebook status u kojem, između ostalog, stoji kako je "licemjerno da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve što je hrvatsko“, HNS smatra nedopustivim.

"Osim što takvoj retorici nema mjesta u hrvatskom javnom prostoru, podsjećamo gospodina Škorića da je Maja Sever kao ratni reporter izvještavala sa svih ratišta u Hrvatskoj tijekom Domovinskoj rata, kao i s ratišta u BiH", stoji u priopćenju HNS-a.

Izražavaju žaljenje što je Sever kao novinarka i urednica u Informativnom medijskom servisu HRT-a, koja je sudjelovala u mnogim velikim projektima Hrvatske televizije, ostala bez emisije "Hrvatska uživo" nakon gotovo 14 godina.

Poručuju da se nitko ne smije miješati u uređivačku politiku javne televizije.

"I HNS-ovi dužnosnici često su gostovali u emisiji 'Hrvatska uživo', te se danas kao stranka možemo zahvaliti na korektnom izvještavanju, ali i konstruktivnoj kritici koja nas je poticala da budemo bolji", navodi HNS u priopćenju.

Komentara 19

Avatar mofo
mofo
13:44 13.09.2017.

Osmi članak o ovoj non-temi? Pa vi ste bolesni, nema drugog objašnjenja...

DU
Deleted user
13:34 13.09.2017.

kad se.drugove i drugarice argumentirano kritizira onda je to govor mrznje........nekoga ne voljeti ne znaci odmah i mrziti......

GU
Gustirna
13:37 13.09.2017.

Srpsko saraf novinarsko drustvance u hrvatskoj....valjda su do sada alarmirali cetnike vas celog sveta i liberalno fasistivke novinarske burazere....ali nema predaje...valjda ste vidjeli hrvatsku mladez na thompsonovim koncertima...valjda ce ti dovrsiti ono sto tuđman nije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije