Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon internet-akcije

HNS – LD udruzi Vigilare prijeti tužbom

kolman
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
08.11.2013.
u 11:19

– Ovo se zove totalitarno ponašanje i Vigilare i njegov pravni tim uime slobode govora i razvitka demokracije neće posustati ni uz cijenu sudske tužbe – poručuju iz udruge

Nakon što je udruga Vigilare zbog izjave zastupnika Igora Kolmana (HNS – LD) pokrenula internet-akciju u kojoj svi koji žele mogu elektronički potpisati prosvjedno pismo i poslati svoje mišljenje izravno HNS – LD-u, ta je stranka udruzi zaprijetila podnošenjem sudske tužbe:

Priopćenje udruge prenosimo u cijelosti:

"U razvijenim demokratskim društvima uobičajena je praksa da građani imaju mogućnosti izraziti svoje mišljenje prema zastupnicima u parlamentima i parlamentarnim strankama. U manje od 24 sata HNS – LD primio je više od 1000 prosvjednih e-mailova.

No, čini se da dotična stranka teško može podnijeti javnu raspravu i suprotno mišljenje, odnosno poziv na ispriku za ovakve diskriminirajuće izjave i govor mržnje zastupnika Kolmana. Štoviše, HNS – LD zaprijetio je udruzi Vigilare podizanjem sudske tužbe.

To znači sljedeće: HNS – LD kao stranka može vrijeđati i širiti mržnju prema 750.000 građana koji su potpisali zahtjev za referendum o braku, ali građani nemaju pravo izraziti svoje mišljenje na službenim elektroničkim adresama HNS – LD-a kao parlamentarne stranke koja prima javni novac od svih poreznih obveznika.

Ovo se zove totalitarno ponašanje i Vigilare i njegov pravni tim u ime slobode govora i razvitka demokracije ne će posustati ni uz cijenu sudske tužbe.

Još uz to, predsjednik Vigilare dr. sc. Vice John Batarelo poslao je pismo izravno predsjednici HNS – LD-a, gđi Vesni Pusić, u kojem se traži njezin javan i jasan stav vezan za izjavu stranačkog kolege Kolmana. Ako gđa Pusić u pisanom obliku ne odgovori u roku od sedam dana, smatrat će se da podržava govor mržnje zastupnika Kolmana', poručuju iz Udruge.

>> Udruga Vigilare traži ispriku Igora Kolmana

Komentara 21

BO
bobo123
11:55 08.11.2013.

Hahaha, pa ljudi otvorite oči, Sjeverna Koreja je DEMOKRACIJA za nas! Ovi žele tužiti nekoga zato što potiče ljude da im šalje mailove?! I to nakon skandalozne izjave zbog koje bi u normalnoj državi ostao bez mandata! Pa tužite, neka se toj stranci koja na temelju 2-3% glasova ima 15 zastupnika i nekoliko ministara izbije koja tisuća kuna za troškove suđenja!

DR
drugPlenky
13:32 08.11.2013.

HNS jel to još stranka ili je prirepak partije

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
13:31 08.11.2013.

Istina je ....Dotičnog "zastupnika" može biti sram.Što se čuditi da se ovakve spodobe okupljaju oko Vesne Pusić i ubojice i lopova Čačića......gdje im je glavni tajnik ukrao novac i zato dobio sudsku presudu.Ovo je dno dna za politiku i političare...a naj jadnije je to što su mladi ljudi,poput ovoga na slici, sve zaluđeniji ne tolerantni .....drugim riječima ....miljama daleko od civiliziranih i modernih političara.Sve primitivci....Do jednoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije