Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opomena ruži tomašić

HNB: Dizajn novčanice od 1000 kuna naše je vlasništvo

'ruzalova02_nnn_unu_101111'
''
11.11.2011.
u 09:23

Boris Raguž, direktor Direkcije Trezora HNB-a, daje predsjednici stranke sedam dana da "poduzme mjere", a onda će je prijaviti sudu.

– Prestanite sa svakim daljnjim korištenjem izgleda novčanice od 1000 kuna te se suzdržite od bilo kakve reprodukcije ili imitiranja novčanica kuna, to je prekršaj – piše u pismenoj opomeni koju je predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević Ruži Tomašić poslao Boris Raguž, direktor Direkcije Trezora HNB-a.

R. Tomašić je, naime, otisnula, slažu se mnogi, najoriginalniji izborni letak, lice novčanice od 1000 kuna, a na naličju letka, njezina slika i pitanje "Kad ste zadnji put vidjeli Starčevića?". Narodna banka piše R. Tomašić da je HNB nositelj svih imovinskih autorskih prava na dizajn novčanica kune te joj daje rok od sedam dana da prestane s izradom letka. U protivnom HNB će "...biti prisiljen poduzeti raspoložive pravne radnje radi zaštite autorskih prava...".

Stranka više neće naručivati nove količine spornih letaka, no deseci tisuća letaka već su podijeljeni. Novčanica od 1000 kn i dalje ostaje nedostupna...

Komentara 46

GO
Gogs
10:24 11.11.2011.

nisam znao da još uvijek imamo nešto vrijedno u svom vlasništvu :)

MA
malena27
10:30 12.11.2011.

Pogledaj samo koliko nula imaju danasnje novcanice. Mozda je vrijeme da se vratimo zlatnicima i srebrenjacima.

XN
xnet0822
09:44 11.11.2011.

Meni je stvarno glupo to pitanje : \"Kad ste zadnji put vidjeli Starčevića ?\" A kako ćemo ga vidjeti kad je već 115 godina mrtav ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije