Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tomislav g.

Hicem ubio suprugu dok je troje djece spavalo

ubojstvo,gređani,vida glijivica (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
11.06.2012.
u 14:42

Katica G. znala je bježati iz kuće kada bi Tomislav postao nasilan i kada bi je udario, ali se na kraju uvijek vraćala

Tomislavu se poslije još jedne u nizu svađa pomračio um. Izvadio je pištolj i uperio ga u suprugu Katicu. Kućom je odjeknuo jedan hitac koji je nesretnu ženu na mjestu ubio. Nekoliko prostorija dalje djeca su drhtala od straha poslije grubih riječi i pucnjave.

Bilo je 1.30 sati u Gređanima, malom mjestu između Stare Gradiške i Okučana. Netko je pozvao policiju koja je ubrzo došla i uhitila Tomislava G. (46). Točan razlog zašto je ubio šest godina mlađu majku svoje troje djece još nije poznat.

Mještani Gređana još su u šoku zbog strašnog zločina. O motivima, povodu i okolnostima zasad tamo nagađaju.

Zbog djece svašta trpe

– Rijetko sam ih viđala jer oni su živjeli na drugom kraju sela. Tomislava bih srela ponekad kada je išao u trgovinu, bio je pristojan i uvijek bi pozdravio. Nije pokazivao nikakve znakove nasilja – govori mještanka Vida Gljivica. Ona dodaje kako je obitelj u kojoj se dogodila tragedija imala dvije kuće, a opisuje ih kao mirne i dobre ljude. Zločin se odigrao u novoj kući.

Drukčije misli Mira Kovačević, koja kaže kako se po selu pričalo da je iz kuće u kojoj se dogodilo ubojstvo često dopirala cika i galama. Tomislav je, navodno, bio dosta nasilan i često je znao istući Katicu, koja je zbog toga bježala od kuće, ali se na kraju uvijek vraćala.

– Takve smo mi žene. Zbog djece moramo svašta trpjeti pa i to da nas muževi udaraju – priča Mira Kovačević.

Supružnici su u selo Gređane navodno doselili iz istočne Slavonije 1995. godine, nakon vojno-redarstvene operacije Bljesak. Prva susjeda ubijene, Mira Đalić, kaže kako su njihove dvije obitelji njegovale jako dobre odnose, često su se družili i nikako joj nije jasno kako se to moglo dogoditi. Dodala je, ipak, kako u svakoj obitelji, pa i u njihovoj, ima kriznih situacija.

Troje sinova na sigurnom

– Znali su se porječkati, ali zaista nisam znala da je njihov život bio pun svađa, razmirica pa čak i tuče, kao što neki pričaju. Ovaj put je, nažalost, kulminiralo i dogodilo se to što se dogodilo. Svi smo u šoku – kazala je Mira Đalić.

O tomu što je moglo navesti Tomislava da digne ruku na svoju suprugu i bez majke ostavi njihovih troje malodobnih sinova, od kojih dvojica ide u osnovnu, a jedan u srednju školu, nitko nije mogao dati pouzdan odgovor. Djeca su smještena na sigurno te će im trebati vremena i stručne pomoći zbog ružnih scena kojima su svjedočili. Policijska istraga je u tijeku.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar mohito
mohito
20:36 11.06.2012.

...i sad ce zbog "smanjene uracunjljivosti" dobit 2 godine uvjetno (tolko u prosjeku u hrvatskoj vrijedi ljudski zivot).....jadna djeca....

OG
Oger
20:38 11.06.2012.

Kad netko ima u kuci pistolj onda je to za mene potencijalni ubojica. Sto je ovaj i pokazao. Kojeg li "muskarca" ! Slabic koji nije u stanju rijesavati probleme na mirni nacin, misli samo na sebe, a djeca mu uopce nisu vazna.

OB
-obrisani-
15:15 11.06.2012.

u gređanima su "moji".....opasno selo...i 41 i 91

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije