Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Henryk Hoser: U Međugorju gradimo novo svetište

Naslovnica 5. i 6. 1. 2019.
05.01.2019.
u 00:00

Infrastruktura je u Međugorju jako slaba i siromašna u odnosu ne samo na broj hodočasnika iz dalekih zemalja nego i brojnih hodočasnika koji dolaze iz BiH i Hrvatske te drugih zemalja Balkana

Dovoljno je doći ovamo i doživjeti iskustvo koje poznaju mnogobrojni građani Bosne i Hercegovine koji ovamo dolaze u vrlo velikom broju. Međugorje ne treba biti apologija, nego iskustvo građana BiH koji dolaze u velikom broju ovamo i žive to iskustvo. Mislim da je najbolja metodologija i način upoznavanja Međugorja doći ovamo i doživjeti to iskustvo. To je moja metodologija. Onima koji su željeli vidjeti Krista rečeno je: Dođite i vidite. Moja nazočnost ovdje nadasve je odluka Svetoga Oca, koji me je kao apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje poslao i time naglasio važnost Međugorja i njegovo značenje“, govori nam o svome doživljaju i o svojoj ulozi apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser, nadbiskup varšavsko-poljski u miru, s kojim smo razgovarali drugoga dana nove godine u Međugorju.

„Važan argument u korist Međugorja jest sama statistika Međugorja. Vidimo da se povećava broj hodočasnika, i ne samo da dolaze hodočasnici iz cijeloga svijeta nego nakon njihova povratka kući čine sve da bi nastavili živjeti u duhu i pobožnosti, koju su nadasve otkrili i ponovno pronašli ovdje u Međugorju. Čini mi se da su u svijetu brojniji oni koji znaju gdje se nalazi Međugorje nego koji je glavni grad BiH. To je za njih točka prepoznavanja, mjesto orijentacije. Snaga privlačnosti Međugorja objašnjava se činjenicom da doći ovamo nije jednostavno. Ljudi se jako trude i naprežu da dođu u Međugorje, da proputuju nekoliko etapa i stignu ovamo“, objašnjava mons. Henryk Hoser, koji je lani 22. srpnja preuzeo dužnost apostolskog vizitatora za župu Međugorje po nalogu pape Franje i otad stalno boravi u Međugorju, svakodnevno sudjeluje na euharistijskim slavljima, susreće se s brojnim hodočasnicima, a povremeno im drži i kraće kateheze.

>> Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Branko Schmidt: Nakon Ivina moždanog udara šetali smo se nasipom i učili govoriti

>> Iz Kine stižu 24 pilota za Pelješki most

>> Izrael ostaje pri stavu da neće mijenjati F-16?

>> Širenje na jug: Bandić želi ogranak u svakom gradu u Dalmaciju

Ključne riječi

Komentara 17

PA
pakpapir
07:13 05.01.2019.

Očekuje se da će Gospa postaviti kamen temeljac, a Vicka ga blagosloviti.

Avatar patkovic
patkovic
22:40 04.01.2019.

šišaj ovce

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
01:43 05.01.2019.

Pohvalio se Bozanic za bozic, kaze za cijelu proslu godinu donirali su 260 000 kn. Umirovljenik iz Svicarske donirao toliko bolnici u Pozegi i skoli u svom rodnom selu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije