Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDERLECHT PROGLASIO UTAKMICU S DINAMOM VISOKORIZIČNOM

Helikopter i 300 policajaca i zaštitara čekaju BBB

bbb
Marko Lukunić/Pixsell
Autor
Stojan de Prato
01.12.2009.
u 14:43

Ulaznice za utakmicu prodavat će se samo do danas u 17.30 sati, a na dan utakmice sve će blagajne iz sigurnosnih razloga biti zatvorene.

Belgijski nogometni klub Anderlecht, iz istoimene bruxelleske općine, proglasio je svoju utakmicu u srijedu navečer sa zagrebačkim Dinamom visokorizičnom, pa je zatražio pomoć belgijske savezne policije kako bi se spriječili neredi na stadionu Constant van den Stock i oko njega, javlja agencija Belga. Stoga će nad širom okolicom stadiona kružiti policijski helikopter, koji će biti u stalnoj vezi s policijskim zapovjedništvom i klupskom upravom. Na osiguranju će raditi 160 policijskih inspektora i 140 “poslužitelja”, tj. zaštitara.

Ulaznice za utakmicu prodavat će se samo do danas u 17.30 sati, a na dan utakmice sve će blagajne iz sigurnosnih razloga ostati zatvorene, upozorila je Anderlechtova klupska uprava, dodavši da će za sljedeću utakmicu, koju Anderlecht u petak igra protiv Kortrijka, blagajne ostati otvorene do početka utakmice. Do jučer u podne prodano je oko 6000 ulaznica. Iako se to u priopćenju izričito ne navodi, današnje zatvaranje blagajna očit je pokušaj da se onemogući ulazak na stadion Bad Blue Boysima koji nisu dobili vaučere za ulaznice izravno od Dinamove uprave.

- U Anderlechtu se Dinamovim navijačima ulaznice neće prodavati; oni se moraju sami izravno obratiti hrvatskome klubu, koji je dobio 714 ulaznica. Podjelu tih ulaznica obavit će Dinamo Zagreb putem vaučera. Samo zagrebačkim navijačima s vaučerima dopustit će se ulazak na stadion, gdje će ih moći zamijeniti za ulaznice na parkiralištu za posjetitelje kod ulaza 1. Ostale navijače, koji nemaju vaučere, udaljit će policija – priopćila je Anderlechtova klupska uprava.

Kao razlog za takve mjere agencija Belga navodi “velik nered koji su hrvatski navijači prouzročili na utakmici protiv Timisoare u Rumunjskoj”, te podsjeća da je Dinamo zbog toga “globljen sa 75.000 eura i uvjetno kažnjen trogodišnjim izostankom sa svih međunarodnih natjecanja”.

Komentara 5

FA
faxfax
21:16 01.12.2009.

dajte bbb ja sam torcidas ali vam se obracam kao hrvat....ajde odite na jednu samo jednu tekmu i nemojte raditi pizdarije...nije to vise inn...to je povjest....o tomu se prica maloj djeci i kaze im se da je to bilo neispravno...odite u brisel popijte, opalite nesto,uzivajte kao gospoda a ne kao barbari....hrvatska do groba sve ostalo je potrosna roba.......

ST
stampedo
15:21 01.12.2009.

Eto kak smo izašli sa lijepom slikom u svijetu!! Kao da dolazio banda Somalskih gusara... e je*** ti ja takve BBB- to u prijevodu znači- \"Budala budalu bira\" jesmo osramoćeni zbog šake pijanih i glupih majmuna- oprostite majmunčići- životinje.

Avatar punkufer
punkufer
14:57 01.12.2009.

Ako se budu ponašali kao stoka onda ih tako treba i tretirati. I to je sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije