Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekaju do puberteta

'HDZ-ova' pedagoginja: Muškarci ne masturbiraju u 9. godini

zdravstveni odgoj
Marko Lukunić/PIXSELL
21.12.2012.
u 11:02

Pedagoginja Maja Obad jučer je na HDZ-ovoj konferenciji za novinare kazala da se u zdravstvenom odgoji radi o "novokomponiranom pogledu na spolnost"

Pedagoginja Maja Obad jučer je na HDZ-ovoj konferenciji za novinare kazala da se u zdravstvenom odgoji radi o "novokomponiranom pogledu na spolnost", piše Zadarski list.

Smatra da je temelji problem što se od 3. razreda osnovne škole do 3. razreda gimnazije govori o spolnim aktivnostima, a ne o spolnom odgoju. – Izostavljeno je da je čovjek duhovno biće čiju savjest ne određuje samo on, nego i druga sila. Šalje se poruka da ono što sam po spolu ne mora biti ono što sam po rodu. Time se obaraju rodni integritet, obitelj i osobni integritet. Pitanje je što nam slijedi, možda surogat-mame? Propala su društva u kojima je u pitanje dovedena moralna strana – kazala je Obad.

Muškarci ne masturbiraju u 9. godini

Smijeh među novinarima izazvala je njezina izjava da muškarci ne masturbiraju u 9. godini, nego tek u pubertetu. Obad je kazala i da nema veze s HDZ-om te da je slučajno na konferenciji. Hadezeovci na konferenciji tvrdili su da takav zdravstveni odgoj priječi ulogu roditelja u odgoju djece, što im jamči Ustav. Županijski pročelnik za obrazovanje Ivan Šimunić rekao je da roditelji imaju pravo odlučivati o spolnom odgoju jer to nije predmet kao matematika.

– Matematika je egzaktna, a kod zdravstvenog odgoja radi se o dva svjetonazora. Zdravstveni odgoj uveden je u škole bez odgovarajuće stručne pripreme – kazao je Šimunić.

>>PROTIV: Ovakve riječi ne priliče kardinalu. ZA: Katolici traže izbor

Komentara 164

JA
james49
11:58 21.12.2012.

Gospođa je totalno neinformirana ili laže. U devetoj godini se više nisam igral doktora, To sam delal u petoj i šestoj. I makar nisam bil muškarac nego mulac muškog spola, ipak jesam u devetoj šetal kožicu. Ne ono za istinu, nego onak za igrati se. To nam je bila uglavnom najintresantnija igračka. Godište 1949-o.

PA
paranoja
11:58 21.12.2012.

Gospodine Umjereni LIberalni (ovo gotovo da je oksimoron!), mora li onda ista ta država učiti moje dijete nekoj poluteoriji koja nema nikkvog temelja u znanosti? Pričamo, jasno, o rodnoj ideologii!!! Bi li se ti bunio da odjednom žele uvesti kreacionizam u biologiju???? Osim toga, ljudima kojima je u redu da im maloljetni sinovi i kćeri masturbiraju sa pet, šest, devet godina, da se seksaju sa 15isl. imaju SAMI preuzeti odgovornost za njihovo obrazovanje i podučiti ih kontracepciji, cijeni abortusa i ostalome.

PO
porezni.obveznik
11:57 21.12.2012.

abakus, ne, nema nikakvih dokaza da znas sto je najbolje za tvoje dijete, kao sto ni ja ne mogu tvrditi da to znam za svoju djecu. ono sto znas, je ono sto ti mislis da je najbolji nacin da budu ljudi u skladu s tvojim vrijednostima. ne tvrdim da je to lose niti da je dobro - tek da ne brkas svoje misljenje sa znanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije