Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
regulirat će se pravo liječnika na priziv savjesti
Povratak na članak

HDZ neće zabraniti pobačaj, osim ako se obavlja radi odabira spola

Zakonskim promjenama osigurat će se psihološka potpora ženama koje se odluče na pobačaj, ali i regulirati pravo liječnika na priziv savjesti

Komentari 109

MA
manuela9999
11:53 11.10.2016.

Prema staroj priči, beba je prije rođenja upitala Boga: ”Kažu da me sutra šalješ na Zemlju. Ali kako ću se ja ondje snaći ovako bespomoćna?” Odabrao sam anđele za tebe. Oni će te čekati i brinuti o tebi. Svakog dana će se smijati s tobom, dobit ćeš njihovu ljubav svakog dana i bit ćeš sretno biće – odgovorio je Bog. Kako ću se s ljudima sporazumijevati kad ne znam njihov jezik? Tvoji će te anđeli naučiti jezik, pa ćeš se moći sporazumjeti. Beba je podigla glavu i upitala: ”Svi kažu da na Zemlji ima loših ljudi. Tko će me štititi?” Tvoji anđeli će te čuvati, makar po cijenu života – odgovorio je Bog. Hoćeš li mi barem reći njihovo ime – upita beba. Nije važno kako se zovu.. Ti ćeš ih zvati MAMA i TATA – odgovori Bog.

VL
KO
korisnik70
11:31 11.10.2016.

HDZ izdao birače!

VL
ZA
ZAGORECTENEJ
11:51 11.10.2016.

To je to kad su na vlasti nevjernici.

VL
Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
12:38 11.10.2016.

Koje licemjerje! Za HDZ život počinje začećem, ali neće zabraniti pobačaj! Dali to znači da odobravaju umorstvo (obzirom na svjetonazor koji zagovaraju)?

VL
DU
Deleted user
11:49 11.10.2016.

"To se ključno svjetonazorsko pitanje ponovno aktiviralo kad je krenuo novi moliteljski ciklus pred hrvatskim bolnicama, a zaoštrilo se zbog skandaloznog poziva preko društvene mreže da se dođe moliti u točno zakazani termin pacijentice, što upućuje na curenje zaštićenih podataka o pacijentici..." Samo se ne smije Boga moliti u Hrvatskoj, ostalo je dopušteno: ubijati, krasti, lagati. Moliteljski ciklus??? Skandalozni poziv na molitvu??? Užasavam se svireposti koja je proglašena ljudskim pravom!

VL
Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
11:29 11.10.2016.

Pobaciti zato što si htio/la sina a došla curica ili obrnuto... oprosti im Bože, ne znaju što čine....

VL
MA
MarioG
11:42 11.10.2016.

Koja gomil gluposti. Drzava treba dati potporu onim majkama koje se odluce roditi dijete i dati na posvajanje.

VL
Avatar niwrad
niwrad
12:02 11.10.2016.

Da vidimo kao logika zagovaratelja pobačaja izgleda kad se dosljedno primijeni. Kaže se... "Ženu neće spriječiti zakonska zabrana pobačaja."... Činjenica je da niti muškarca koji želi opljačkati banku neće spriječiti zakon. I, što to znači? Trebamo uvesti institut "legalne pljačke"" kako ne bi ugrozili život pljačkaša, bankarskih službenika ili zaštitara? Ono dođeš u banku, veliš: "Dobar dan, ja sam vas došao opljačkati." , a službenik odgovara: "Evo, da dovršim ovaj unos pa se maknem da možete realizirati svoje pravo na IZBOR." Poanta je jasna - zakon ne može štititi zločin inače nas to dovodi do apsurda koji negira postojanje zakona.

VL
MA
manuela9999
11:52 11.10.2016.

Imati dijete znači kako ni u jednom dijelu tog puta jednostavno ne možeš zamisliti da ga je moguće voljeti više nego ga već voliš jer se sav topiš od ljubavi.Voliš koliko uopće ljudsko biće može voljeti, a onda zapravo shvatiš da voliš ga još i više.

VL
PA
Pax
12:39 11.10.2016.

Svaki covjek, krscanin pa tako i ljudi na vlasti (vecina ih se deklarira krscanima) trebao bi se postaviti principjelno, moralno i krscanski prema tako bitnom pitanju. Ne moze biti isprika: "Ako mi ukinemo pobacaj ici ce pobaciti u Bosnu ili Srbiju"! To je "moral" Poncija Pilata. HDZ elita ocito nema veze sa krscanstvom osim kad im treba u predizbornoj kampanji.

VL
Avatar Feniks
Feniks
13:55 11.10.2016.

Je li netko pitao članove HDZ-a, žele li da ostane mogućnost ubijanja nerođenih!

VL
MT
mačak tom
12:05 11.10.2016.

Znači stvari ostaju manje više iste. Pa će tako biti moguće pobaciti dijete jer mu se ne može osigurati soba, jer se uplatio put u Egipat, jer sa 35 godina nisu spremni na dijete .... Ovo što govorim su primjeri iz prakse, tako da se zna da se na pobačaj ne ide baš samo u najtežim situacijama. Nažalost. Isto tako, što je sa ocem. Prestrašno je da se mene kao muškarca i sve nas muškarce ništa o tome ne pita. I mi volimo svoju djecu i mi imamo pravo nešto reći po tom pitanju! Treba nam to omogućiti!

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:13 11.10.2016.

Sve se može smanjiti zabranom. I pobačaj bi se drastično smanjio jer bi svi promislili dva puta. I svi vi koji ovo čitate promislili bi dva puta. Pobačaj nije "kondom" već ubijanje djeteta, uzalud se zavaravate ako sebe pokušavate uvjeriti drugačije. Feministice vole reći "Mogu sa svojim tijelom raditi što hoću". Pa dok nisi trudna možeš, to ti nitko ne osporava. Ali kad si trudna to više nisi samo ti, u tebi je nečije tijelo, u tebi je živo ljudsko biće koje raste i rodit će se, ne možeš imati zakonsku zaštitu i "pravo" da ga ubiješ. Tebe tvoji nisu ubili, zato danas živiš. Treba raspisati referendum, ne može se prepustiti nekolicini političara da odlučuju o životu i smrti.

VL
CR
CROLINDA
12:26 11.10.2016.

odgovarat ćete Bogu za podržavanje ubijanja djeteta - ma fino baš fino - još stavite antihrvata za ministra kulture i Pupovca na čelo Sabora a o dekomunizaciji i detitoizaciji jedne države Hrvatske da vas i ne pitamo jel da- Božeže sačuvaj da bi mi doživjeli da neka hrvatska vlada služi Hrvatskoj i Hrvatima i da u praksi recimo imamo policiju umjesto milicije itd

VL
CR
CROLINDA
12:30 11.10.2016.

i oni koji ne vjeruju u Boga svejedno će Mu odgovarat za ubojstvo bespomoćnog djeteta ako imaju ikakve veze s pobačajem - svi muškarci i žene koji to čine ili pomažu ili izglasavaju ili podržavaju ili nagovaraju ili nisu učinili sve da to spriječe ako ih se osobno tiče - dijete nije nikakav dio nečijeg tijela nego zasebna ljudska jedinka sa vlastitim pravima koja ne smiju biti manja od prava njegovih bioloških roditelja - ne ubijajte nerođene pokajte se i obratite Milosrđu da ne bi na Božjem sudu vječno proživljavali ono što dječica proživljavaju kad ih metalnim alatima iskaljkavaju iz matere kao da su neki neživi neljudski otpad - neko od ubijene djece bi možda naprimjer postalo svetac kao naprimjer Majka Terezija - vidite li koliki je to zločin protiv čovječanstva svako pojedino ubojstvo djeteta - pa i vi ste rođeni zar ne a uostalom kakav je to perverzni moral ne dati djetetu pravo na život a samome sebi dati pravo na ubijanje djeteta

VL
ZM
zmik
12:23 11.10.2016.

Kako misle regulirati priziv savjesti i natjerati lijecnika da ubije nerodjeno dijete?

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:41 11.10.2016.

Zakonskim promjenama osigurat će se psihološka potpora ženama koje se odluče na pobačaj, ubiješ na trošak građana, a zatim ti platimo i psihološku pomoć.

VL
Avatar niwrad
niwrad
11:40 11.10.2016.

Pobačaj znači prekid života čovjeka što je protivno Ustavu i temeljnim civilizacijskim vrijednostima. Život nije trenutno stanje razvoja čovjeka nego budući kontinuitet ljudskih iskustava, što pak je jednako kod fetusa kao i kod bilo kojeg drugog čovjeka. Zato opravdanja baziranana na stupnju razvoja("to je nakupina stanica") padaju u vodu. Pobačaj se ne može opravdati osim u slučaju ugroženosti života majke i zato su svi zakoni i javne politike koji ga omogućuju necivilizacijski i protuustavni.

VL
PO
pompa1
15:17 11.10.2016.

Lepušiću bi netko trebao objasniti da ginekolozi uglavnom taj posao počinju raditi zato što žele pomoći dolasku novog života na svijet, a ne zato da bi abortirali djecu. To je potpuno u suprotnosti sa zdravim razumom i liječničkim pozivom. Nitko ne smije ginekologe prisiljavati na obavljanje abortusa, to su radili samo najgori režimi.

VL
DU
Deleted user
11:40 11.10.2016.

Pobačaja je bilo i bit će, legalnih a još više ilegalnih. Ženu koa želi pobaciti neće spriječiti nikakav zakon ni kvazi građanske akcije. Psihološka potpora djevojci ili ženi može koristiti ali ne znači ništa ako je djevojka školarka ili studentica, a pogotovo ne znači ništa nezaposlenoj nedanoj ženi, ili ženi koja trpi obiteljsko nasilje. Ali ako se takvima ponudi besplatno školovanje djetetu do određene dobi, novčana pomoć do djetetove određene dobi, zaposlenje, stan i slično, vjerujem da bi u takvim uvjetima mnoge žene odustale od pobačaja.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.