Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Mostaru

HDZ BiH: Želimo istragu, s hrvatskog područja nestaju glasovi ili se ne broje

Izbori u Mostaru
Stojan Lasić
21.12.2020.
u 12:40

Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering nakon zatvaranja birališta, upozorili su.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru i već poznatu i neskrivenu krađu tisuća glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara.

"Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering, nakon zatvaranja birališta, a s hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje. Danas imamo upravo takvu situaciju, na koju smo upozoravali. Nakon 16.00 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojene glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih hrvatske stranke. Tko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama", stoji u priopćenju te je dodano:

"Naglašavali smo kako Središnje izborno povjerenstvo (SIP) i Gradsko izborno povjerenstvo nadležne institucije za provođenje izbora moraju biti neovisne od političkog utjecaja, jamčiti transparentnost i demokratski izborni proces, a u Mostaru to nije slučaj. Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak."

Ključne riječi

Komentara 44

VI
Village
12:50 21.12.2020.

Tako su i Glasnoviću pokradeni glasovi u korist HDZ na parlamentarnim izborima.Gdje ste tad bili?

Avatar GeniKameni
GeniKameni
13:13 21.12.2020.

Takozvana "demokracija" je postala farsa, to je postalo natjecanje u lopovluku, kradja glasova, manipuliranje i muljanje od Rwande, preko BiH, pa sve do "najveceg izvoznika demokracije" na svijetu... USA! A sudovi sluzbi te mafije, nemas se kome zaliti... kadija te krade i kadija ti sudi... U USA, Trumpovi odvjetnici donesu 8000 stranica dokaza za izbornu kradju, dobiju dva sata da to sve iznesu pred sudom... a sud za pet minuta odluci da je tuzba neosnovana!!! Kakvu pravdu i presudu Hrvati u Mostaru mogu ocekivati od onih koji su opljackali Hercegovacku banku, i pojeo vuk magraca?!

SA
SamoIstina
13:00 21.12.2020.

Nisu im sestrinci kupili sustav kao demokrati u USA, pa što se god broji, rezultat uvijek na jednu stranu. Platite APIS bando, pa ćete imati što želite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije