Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ISTINA JE OBRATNA'

Hasanbegović: Iza Možemo! kriju se teoretičari lezbijskoga sindikalizma

Zlatko Hasanbegović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
20.05.2021.
u 14:23

– Pokušava se prikriti ideološka supstancija pokreta koji se želi pokazati ad hoc skupinom zabrinutih građana, a riječ je o prvorazrednom ideološkom fenomenu – kaže Hasanbegović

Kampanju za drugi krug lokalnih izbora komentirao je Zlatko Hasanbegović koji je u Zagrebačku skupštinu ušao na listi Domovinskog pokreta.

Komentirao je političku platformu Možemo!.

– Fenomen izbora u Zagrebu jest sustavno političko-medijsko onemogućivanje ili prikrivanje prvorazredne ideološke pozadine Možemo!. Pokušava se prikriti ideološka supstancija pokreta koji se želi pokazati ad hoc skupinom zabrinutih građana, a riječ je o prvorazrednom ideološkom fenomenu. Imamo pokušaj uspostavljanje slike u kojoj će birači birati između deideologiziranih komunalnih aktivista koji se voze na biciklima za dobro građana, a nasuprot njima nekakvu uskogrudnu ideološku platformu, a istina je potpuno obrnuta – rekao je Hasanbegović gostujući na N1 televiziji i dodao:

– Ne mogu biti simboli neideološkog građanskog aktivizma ljudi koji su u svom djelovanju, seciram sada listu Možemo! i ešalon koji se krije iza platforme Možemo!, dakle, teoretičari lezbijskoga sindikalizma, Vili Matula, dakle, apologeti titoizma, Urša Raukar i slični… ne mogu biti ad hoc skupina zabrinutih građana koja se bore za dobro grada lišena bilo kakve ideološke pozadine.

On smatra da svi imaju manje-više iste komunalne programe, ali da ih razdvaja ideologija.

– Oni (Možemo!) u prvom su redu bili građanska bunta protiv višedesetljetne vladavine Milana Bandića. Fenomen Možemo! posljedica je sloma i propasti stožerne stranke ljevice, SDP-a. To je bila temeljna pretpostavka. S druge strane, u onom biračkom bazenu koji dijeli zajedničko biračko tijelo nije se nametnula dominantna snaga – kazao je Hasanbegović.

VIDEO Sandra Benčić iz Možemo: Zagreb više neće biti HDZ-ov i Škorin bankomat. Vidi se da ga nije briga za grad

Ključne riječi

Komentara 41

VI
Vinogradarko
15:16 20.05.2021.

Fašisti napadaju Zlatka vrijeđajuči jer to je sve znanje i kultura ljevice.

Avatar Barba
Barba
14:48 20.05.2021.

To je ipak samo strana franšiza: Podemos = Možemo. Mogli su barem ime promijeniti. Tako je Podemos osvojio Madrid i nakon 4 godine glavinjanja oko ideološko rodnih pitanja madrižani su ih odbacili. Nisu u 4 godine napravili ništa konkretno.

HE
Herceg56
15:02 20.05.2021.

Zagreg=Caracas=== Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije