Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdaš Dončić:

'U zagorske je ceste prošle i ove godine uloženo više od pola milijarde kuna'

dubrovčan, obnova ceste
Foto: Mladen Mandić/Zagorje International
1/5
14.09.2015.
u 14:07

Otvoreni su radovi na Državnoj cesti 205 između Dubrovčana i Gubaševa

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u pratnji zagorskog župana Željka Kolara i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Jurice Krleže, otvorili su radove na obnovi Državne ceste D205 između Dubrovčana i Gubaševa i to na dionici od Tuheljskih Toplica do Jezera Klanječkog - do skretanja prema Krapinskim Toplicama. Dionica je duga šest kilometara. Investitor projekta vrijednog 14 milijuna kuna su Hrvatske ceste, a radove izvodi tvrtka Colas iz Varaždina. Rekonstrukcija ceste trebala bi se obaviti u roku od tri mjeseca.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako je zajednički nazivnik za inovativno uređenje prometnica po najvišim ekološkim standardima Valpovo, Metković i Veliko Trgovišće, odnosno ova spomenuta dionica.

-  Ovaj frezani asfalt kojeg sada skidamo, pretvara se u novu asfaltnu masu kojom će se ponovo obnoviti cesta. U Krapinsko – zagorskoj županiji je ove i prošle godine investirano više od pola milijarde kuna, rekao je ministar Hajdaš Dončić.  

Inače, obnova šest kilometara državne ceste uključuje rekonstrukciju i ponovo asfaltiranje ceste, uređenje postojećih križanja i priključaka kao i izgradnju nogostupa u zoni autobusnih ugibališta u dužini od 377 metara. Rekonstruirat će se i postojeće četverokrako križanja na ulazu u Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama koje je dosad bilo privremeno rješenje, a na tom mjestu izgradit će se novi kružni tok.

Čelni čovjek Hrvatskih cesta Jurica Krleža, rekao je kako će se ovom rekonstrukcijom ceste riješiti i problem oborinske odvodnje, izgradit će se 23 propusta, 15 priključaka na nerazvrstane lokalne ceste, uredit će se dva para autobusnih ugibališta s pripadajućim nogostupima, a sanirat će se također i dva nadvožnjaka. Na križanju prema Termama Tuhelj, sadašnje postojeće četverokrako križanje rekonstruirat će se u rotor s četiri privoza, vanjskog polumjera 20 metara. Za otprilike tjedan dana, dionica od Tuheljskih Toplica do Jezera Klanječkog, u sljedeća tri mjeseca bit će zatvorena za promet. Obilazni pravac za  teška teretna vozila bit će cestom D507 od Dubrovčana do Krapinskih Toplica i dalje na Županijsku cestu do Tuheljskih Toplica na budući rotor, a osobna vozila moći će se koristiti dvama obilaznim pravcima - postojećom lokalnom cestom iznad državne ceste kroz Dubrovčan, te nerazvrstanom cestom sjeverno od kolnika, kroz naselje Ravnice.

Komentara 7

KN
knezevic3d
15:44 14.09.2015.

kad je ministar zagorac.... nista cudno,kad je kalmeta bio onda je on vukao sve u zadar i zupaniju....itd..... interes kao uvjek u lijepoj nasoj

GA
grande_amore
17:14 14.09.2015.

ma gdje su te ceste??

LU
luli
09:06 15.09.2015.

Kakav muljator!! U Valpovu je rekonstruirana jedina cesta sto je valjala a do Valpova se sa bilo koje strane moze doc jedino terencem. Nek te ceste proda u 'koncesiju' na 50 g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije