Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hajdaš Dončić susreo se u Rijeci i s bivšim ministrom Komadinom

Nove cijene cestarine od 11. lipnja, razlog odgode poskupljenja procedura pripreme
30. svibnja 2012. u 15:05 8 komentara 7 prikaza
siniša hajdaš-dončić,vojko obersnel,rade šerbedžija, zlatko komadina (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Cestarine na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagreb poskupjet će za najavljenih 15 posto za desetak dana, 11. lipnja, a razlog odgodi poskupljenja je procedura pripreme, potvrdio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić za današnjeg radnog posjeta Rijeci. Ministar uz kojega su bili najbliži suradnici i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i župan Vidoje Vujić održao je više sastanaka s predstavnicima tvrtki i institucija iz pomorskog resora te obišao kontejnerski terminal Brajdicu.

Naglašavajući važnost razvoja riječkog prometnog pravca, Hajdaš Dončić potvrdio je da se investicije i aktivnosti na logističkim sadržajima na obali, neophodnima za uspješno funkcioniranje riječke luke, nastavljaju jer je to strateški interes Hrvatske, da bi Rijeka postala ono što zaslužuje, jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju.

– Nema razvoja luke i Rijeke kao pomorskog grada bez razvoja kopnene infrastrukture što znači ubrzanje ulaganja u postojeću prugu Rijeka – Zagreb i na pojedinim dijelovima gradnju drugog kolosijeka, a cesta D403 kao poveznice budućeg kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali s unutrašnjosti gradit će se usporedo s terminalom – kazao je ministar. Za izradu projektne dokumentacije novac je osiguran, a financiranje gradnje moguće je iz sredstava Svjetske banke ili EBRD-a.

Pohvalio je planove Jadrolinije koja namjerava u domaćim brodogradilištima graditi nove brodove i istakao da nacionalni brodar ima značajnu turističku, ali i demografsku ulogu u povezivanju kopna s otocima.

Za današnjeg radnog posjeta Rijeci ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić družio se i sa svojim prethodnikom na toj dužnosti Zlatkom Komadinom. Komadina je s ministrom i njegovim suradnicima bio na radnom sastanku u Lučkoj upravi što, kaže, nije ništa čudno s obzirom na to da je godinama bio član Upravnog vijeća i poznata mu je problematika pa i kritične točke svih riječkih projekata o kojima se ministar Hajdaš Dončić danas razgovarao s predstavnicima ustanova i tvrtki iz pomorskog resora.

– Nije to ništa čudno, mi se često čujemo, znamo se već godinama, malo smo i "proćaskali" uz kavu, bilo je riječi o riječkim projektima, sve je to normalno – kazao je Komadina.

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji