Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog izjave
Povratak na članak

Gredelj: Kregar je sebi namijenio ulogu kadije koji tuži i sudi

Vjerujem da javnosti ne treba eksplicirati razloge za ocjenu kako je riječ o jednoj od najgrubljih zloporaba slobode izražavanja

Komentari 11

PU
pumbica
13:47 09.12.2011.

Gredelj.Kregar je gorji od Sanadera.Jer je krao od mrtvu,a ovaj od živi.I zato i Kregaru je mjesto u remetincu.Samo što mrtvi šute....

VL
Avatar Jon Snow
Jon Snow
13:57 09.12.2011.

S obzirom da nemam neko visoko misljenje o Gredelju necu iznositi svoja razmisljanja o njegovoj eticnosti. Al da je u pravu ovaj put... je. A da je gosp. Kregar opako amoralna osoba kao i njegov stranacki sev Cacic... je. I dan danas mi nije jasno kako to da nije ni jednu kaznenu prijavu dobio. Jer njegova vladavina \'vd gradonacelnika\' gradom Zagrebom je bila zestoki promasaj od pocetka (posmrtni fondovi) do kraja.

VL
FR
Freeman
14:15 09.12.2011.

Osim neznatne razlike u formalnoj naobrazbi, nema značajnijih razlika izmedju Gredelja i Kregara. Obojica gaze po političkim vodama i žive od toga. A da su političke vode prljave i pune mulja, to smo već naučili. Bome jesmo. Umjesto da sese drže isključivo prava i da ponekad ispravljaju - ako treba - i \"Krive Drine\", obojica su krenuli linijom manjeg otpora. Jer politika ima miris novca. Netko bi rekao - zadah. Isti je to par opanaka. Premali smo narod da se medjusobno ne bi smo svi poznavali. A poznati su - najpoznatiji. Bez izuzetka ! Bez izuzetka !!

VL
OB
-obrisani-
15:32 09.12.2011.

09.12.2011. u 13:47h pumbica je napisao/la: Gredelj.Kregar je gorji od Sanadera.Jer je krao od mrtvu,a ovaj od živi.I zato i Kregaru je mjesto u remetincu.Samo što mrtvi šute.... =========================================== hmmm sada mrtvi šute, a kada su glasali za Kopovski HDZZ onda nisu šutjeli, Banda Mrtvačka

VL
SA
Savjest
15:39 09.12.2011.

Proceduralni razlog sastoji se u tome da je novelom Zakona o parničnom postupku u Čl. 91. a određeno da, izuzetno od svih drugih građanskih i kaznenih postupaka gdje se stranke mogu zastupati same, u postupku revizije pred Vrhovnim sudom, jedino odvjetnik ili osoba s položenim pravosudnim ispitom može zastupati stranku. Za stranku laika koja se u prvo- i dugostupanjskom postupaku zastupala sama – što je i dalje zakonito - to znači da je navedenom odredbom stjerana u vremenski tjesnac da u roku manjem od 30 dana nađe odvjetnika koji će pristati da preuzme zastupanje u postupku revizije. Ako on ne pristane, stranka praktički gubi sva svoja prava koja bi inače bila zaštićena da je imala odvjetnika od početka prvostupanjskog postupka. Praksa Ustavnog suda pokazuje da on u pravilu odbija postupiti u takvim slučajevima čime se se oba suda rasteretila od građana koji žele zaštititi svoja prava pa i temeljna ljudska prava, iako u načelu sud u Strasbourgu zbog Europske deklaracije o ljudskim pravima ne priznaje takav izuzetak. No to će se dokazati samo ako netko, tko je upao u takav vremenski tjesnac, pokrene spor protiv Republike Hrvatske pred tim sudom.

VL
SA
Savjest
15:40 09.12.2011.

Ovaj put je g. Gredelj potpuno u pravu, ali ni on ni njegov kritičar, («kadija») nisu uopće smatrali da se moraju osvrnuti na jednu tešku zakonsku pogrešku u zaštiti prava stranaka pred Vrhovnim sudom u postupku revizije. Pogreška je nastalaa u jednom nadmetanju Vrhovnog i Ustavnog suda koji su jedan drugome željeli prebaciti postupke zaštite temeljnih prava građana u što se onda umiješao Hrvatski Sabor (pogodite tko iz Sabora) i salamunski problem riješio tako da jedan dio stranaka iz proceduralnih razloga gubi mogućnost zaštite svojih prava pa i temeljnih prava u sudskom postupku revizije.

VL
Avatar drot kefa
drot kefa
15:43 09.12.2011.

Otkazivanje punomoči HDZ-u, i to odmah javno razglasiti, jako moralno. Kregar kada je bio predsjednik NO Posmrtne pripomoči, ponašao se također jako moralno. I sad ta dva moralista javno se prepucavaju o moralu

VL
RE
remax
05:01 10.12.2011.

Kregar mnogi govori,kao Fidel Catro.Kao profesor na fakultetu je mnogo puta odsutan kao i Vesna Pusic.Pitamo se kako studenti mogu biti ocijenjivani kad nikad nisu na predavanju?Voli vlast vise nego Slobodana Milosevica.Vidit cemo na kraju gdje ce zavrsiti.U bankrotu.

VL
OM
omer
14:04 10.12.2011.

Jao Gredelju ti o moralu, nemoj bolje šuti. Ako si mogao preveslati hadezeovce i prevesti ih žedne preko vode onda su tvoje zle namjere ogromne, ali zamjeriti se Šeksu i hdz-u nije ti ni malo pametno, ne piše ti see dobro, ako nije sve to samo farsa.

VL
PA
PARKEX
18:40 10.12.2011.

Tko o čemu k...a o pošteenju; nijle li ono prepošteni gosp. Kregar uzeo ( dobio ) svejedno što, 100.000,00 DEM kredita ( u doba kada je inflacija divlljala ) uz izrazito povoljnu kamatu samo 2%. Dakle on je najmanje pozvan da se javlja glede bilo čega, odnosno kada se ispriča za to što je vrijeđao pamet hrv. naroda, tada neka pišei radi što mu je volja.

VL
VF
vferari
11:05 11.12.2011.

Gredelju bi bilo najbolje da se povuče u anonimnost gdje i bio do nedavno,a što se tiče otkazivanja hdz-u to je pametan potez,kao ćete nekog branit kad on uporno tvrdi da je crno bjelo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.