Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC I DUGA RESA

Gradovi će pomoći obnovu krovova stradalih u nevremenu

Nevrijeme pogodilo područje Duge Rese i Karlovca
Foto: Snježana Bičak
1/2
06.08.2020.
u 07:00

Karlovačka je gradska uprava, istaknuto je, osigurala folije za zaštitu domova i poslovnih prostora, a korisnicima socijalnoga programa, uz prethodno priloženu dokumentaciju troškova, isplaćivat će se i jednokratna pomoć za kupnju crijepa

Brojne štete koje je nevrijeme s tučom prije nekoliko dana prouzročilo na stambenim objektima, automobilima i usjevima obišli su prvi ljudi Karlovca i Duge Rese s predstavnicima vatrogasnih postrojba.

Karlovačka je gradska uprava, istaknuto je, osigurala folije za zaštitu domova i poslovnih prostora, a korisnicima socijalnoga programa, uz prethodno priloženu dokumentaciju troškova, isplaćivat će se i jednokratna pomoć za kupnju crijepa. Duga Resa, pak, pretrpjela je i veće posljedice, a vjetar je, među ostalim, odnio oko 200 četvornih metara limenog krova sa zgrade Gradske vijećnice.

Oborinska voda prodrla je i u malu vijećnicu, prostorije Učilišta i autoškole na katu zgrade te poslovnicu banke u prizemlju, no kinodvorana i tamošnji novi projektor, srećom, nisu oštećeni. Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar također je najavio da će se onima koji su pretrpjeli najveće štete pomoći u  sanaciji.

- Iako se proračun slabije puni, rebalansom ćemo osigurati novac za pomoć u obnovi krovova. Kada se popiše i procijeni nastala šteta, vidjet ćemo koji nam iznos treba - rekao je Boljar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije