Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE PODIVLJALE
Povratak na članak

Građevinari na mukama: Posla nikad nije bilo više, a umjesto zarade, gomilaju gubitke

Zbog nekretninskog buma, infrastrukturnih projekata, obnove, posla nikad nije bilo više, a umjesto zarade, gomilaju gubitke. Investitori zahtijevaju da se poštuju prije potpisani ugovori, a cijene su građevinskog materijala i goriva podivljale. Bez državne intervencije, preostaju im – raskidi ugovora ili propast

Komentari 11

Avatar fidelio
fidelio
12:24 13.08.2022.

Cijene čelika i nafte su u padu, cement na veliko nije ništa skuplji nego proteklih godina. Ne znam čemu dizanje panike. Jedino što je istina da su kvadrati duplo skuplji.

VL
Avatar Drpimir Kradezejčić
Drpimir Kradezejčić
13:59 13.08.2022.

Nakon dramatičnih 2.400 eura po toni u ožujku, trenutačna cijena čelika kreće se oko 1.050 eura po toni.

VL
NA
najposebniji
12:51 13.08.2022.

Jako mi je teško čitati da je njima teško..

VL
SS
simpatican.simpa
13:18 13.08.2022.

Pohlepa nikad veće u Hrvatskoj. Nikad veće pranje novca, nikad veća korupcija i organizirani kriminal. ovo su zadnji izdisaju hrvatske neovisnosti i suverenosti. Ukratko narod je ekipa zaj** i prodala priču u lijepoj našoj.

VL
HU
Hubrvi
13:25 13.08.2022.

Zakaj bi gradjevinari bili drukciji od ostalih gradjana. Oni kukaju kao sto i ostali kukakju i u toj kuknjavi su velemajstori. A na Jadranu nikad vise jahti i jedrenjaka domacih vlasnika, nikad vise domacih gostiju u hotelima sa pet zvjezdicaa i nakad vise domacih gostiju u skupim restoranima. Cak i jedna Maja Sever ima svoju jahtu i krstari Jadranom. Nekretnine, pogotovo stanovi su sve skuplji, ali i zato ima kupaca na domacem trzistu. A stalno kukanje koje predvode mediji, vodi k tome, da se stice utisak kako se kod punog stola traze dlake u jajetu i da se Hrvatsku crta kao zemlju u kojoj vlada glad.

VL
PR
prokurator
13:31 14.08.2022.

na mukama nisu građevinci, nego obični ljudi koji trebaju njihove usluge. uvijek je bilo teško izaći na kraj sa građevincima, a sada svoje probleme još kompenziraju i sa dizanjem cijena. materijal je ionako skup, sve zajedno rezultira da mali investitori (obitelji koje se trebaju skučiti) počinju odustajati od gradnje. tako je to u državi u kojoj ništa ne štima.

VL
ST
stefj
14:44 13.08.2022.

Hm, cijene sirovina na svjetskom tržištu vratile su se na one od prije napada Rusije, a padaju i dalje. Malo zakašnjeli tekst. I kod nas je cijena željeza pala s 15 nazad na 7-8 Kn, cement košta otprilike isto itd... CIjene plina, struje i hrane su otišle gore, ali radi toga građevinski sektor može imati jedino problema radi pritiska za povećanje plaća...

VL
ST
sttipe
23:21 14.08.2022.

Imamo kompjutere, imamo analitičare , inženjere, a zakone nam kroje šverceri... Zato šta im ne uzmemo svu zaradu iznad 3 prosječne plaće mjesečno!!! Pa nek mukte mešetare...

VL
LI
Lisa
13:45 14.08.2022.

Veći problem od materijala su radnici, posebno oni stručni

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.