Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv seksizma
Povratak na članak

Građanski odgoj: Neka i dječaci na nastavu dođu u suknjama

Srednje škole na zapadu Francuske, oko Nantesa, u petak 16.5. sudjeluju u prosvjednoj akciji "Što podiže suknje" usmjerenoj protiv spolne diskriminacije.

Komentari 21

PL
@ploto@
09:13 15.05.2014.

Svi vjetrovi dolaze iz iste kuhinje.Ovo je jedan korak na putu prema bespolcu,koji bi neoliberalnim fašistima najbolje odgovarao.Umjesto da sew bave ozbiljnim stvarima,a to je npr. kako toj djeci sutra osigutrati posao jer sje privreda u Francuskoj u velikim problemima,oni namežu tricvijalna pitanja ne bi li zapravo zatvorili arsprave oko stvarnih životnih pitanja poput egzistencije.No kvazisocijalisti u Francuskoj i svim drugim državama, gdje su na vlasti,potpuno su izdali socija demokraciju i okrenuli su se potpuno prema neoliberalnom, fašizmu.No stranka Marine Le Penn velikim koracia maršira prema vlasti i oni ćenapraviti reda u Francuskoj.Slično radi i Orban u Mađarskoj.

VL
BO
Bombarder
09:11 15.05.2014.

Pa koji je k**** tim ljudima...?

VL
Avatar Neron
Neron
09:35 15.05.2014.

Kao i obično, zlouporaba borbe protiv spolne diskriminacije u svrhu promoviranja rodne ideologije. Dakako da nije u redu da dječaci "šlataju" djevojčice, ali zato izjednačavati, ili bolje rečeno poništavati spolnost kod djece?!? Različiti smo, različito se oblačimo i tako treba biti. Kad kažem "različiti" to samo znači da imamo različite talente i interese koji na jednako važan način sudjeluju u gradnji društva. Dakako da nitko ne može npr. pjevaču iz Austrije odrediti da se ne oblači kao žena ako on to želi, ali svatko može reći da je to bolesno i neprirodno, neprimjereno. Učiti djecu da je to samo izraz "jednakosti između spolova" je na razini Hitlerjugenda ili komunističkih pionira i omladinaca. I vidi slučajnosti, upravo su te dvije krajnosti - krajni neoliberalizam i krajnja ljevica - našle zajednički jezik kad se govori o spolnosti.

VL
Avatar abcd
abcd
15:04 15.05.2014.

Degenerirani zapad

VL
DU
Deleted user
10:50 15.05.2014.

Kuda sve to vodi? Znači treba nas sve unificirati, oduzeti još ovo malo svijesti što imamo i stvoriti poslušnike koji će bespogovorno izvršavati sve zapovjedi svjetskih supervođa koji žele samo umnožavati svoj kapital. Pod prijetnjom smrti ne bih pristao na to da me netko natjera da budem ono što nisam. Suprotni spol poštujem i priznam mu sva prava, ali da me netko prisiljava da se solidariziram sa nekim devijantnim društvenim skupinama to neće ići.

VL
BE
berija
10:38 15.05.2014.

Predlažem da se već od vrtića počne raditi hormonalna kastracija dječaka i djevojčica a pokaže li ipak tko zanimanje za suprotni spol da ga se pogubi kao uvod u gay pride ili konvenciju SDP-a

VL
OL
olovka
11:15 15.05.2014.

Mora da shvati jedan normalan hriscanin , sta ga ocekuje u slobodi EZ. Droga , seks sa istopolnim cudima , demokratija ,sloboda , nezaposlenost, nedostatak sluha,njuha ,vida , sve za nas ce da rade nase drage vode u EZ ii djecu ce da nam oprave ,odgajaju ,sve samo prirodne stvari, pa neka ajde da uzivamo ,i nemoj da mislimo na crkvu i boga oni su davno zaboravili kako bi svijet trebao da izgleda .Cudo je taj fasizam ,ne onaj klasican da te ubiju ,ubijamo se sami slijedeci njihove standarde.

VL
TO
tomzag
11:20 15.05.2014.

SSSR je bio majka mila u odnosu na ovu modernu verziju zvanu EU.

VL
SA
sampras
17:47 15.05.2014.

bolesno, zlonamjerno, kontra prirode, ljudskosti i zdravlja, čisti sotonizam. od moje djece nitko neće praviti pacijente.

VL
LU
lukabulic
21:19 15.05.2014.

dakako da smo različiti i po gradnji tijela pa ako hoćete i zdijelice -i ostalih muško-ženskih različitosti-

VL
LU
lukabulic
21:16 15.05.2014.

sotoniranje prirode -sukinja se ne diže sama veš nije sam spao sa tijela -sotonisti i sekularo vodite te ideje na svojoj dijeci-

VL
SI
sinjemore
19:30 26.07.2014.

Gluposti ! Pa djevojke i zene nose hlace , posebno traperice , vec desetljecima , mozda i sto godina !!

VL
DH
dalibor.hren
10:58 08.08.2014.

Ako su roditelji nudisti.....

VL
DU
Deleted user
17:12 15.05.2014.

Prvi put je najteže, poslije postaje normalno.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
09:55 15.05.2014.

@ploto, stalno trkeljaš o nekom neoliberalnom fašizmu što ne postoji, jer je kontradikcija u samom nazivu...a zagovaraš prave fašiste: Le Pen i Orbana koji nemaju šanse za uspjeh u globaliziranom društvu

VL
Avatar Lutkica
Lutkica
15:16 15.05.2014.

Primitivni stereotipi muško - žensko i predrasude o nekoj navodnoj različitosti još uvijek postoje i trebalo bi ih ukinuti..zato se slažem da djecu već u vrtiću treba učiti da budu slobodna, da nemaju komplekse i da se ponašaju kako hoće, jer razlike ne postoje.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
09:50 15.05.2014.

Neron, da različiti smo, ali samo u vanjskim karakteristikama, a u biti smo JEDNAKI...talenti i interesi se stječu odgojem i obrazovanjem,nisu urođeni...to znači da tu vrstu različitosti stvara sredina i kultura u kojoj djeca odrastaju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.