Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija prijeti Ukrajini

'Prekinite sve vojne pripreme, moglo bi doći do građanskog rata'

Harkiv
Foto: YouTube
1/2
08.04.2014.
u 12:22

Prosvjednici su se od policije branili Molotovljevim koktelima, a zapalili su i gume te se požar proširio na prvi kat zgrade

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova traži od Ukrajine da prekine sve unutarnje vojne pripreme koje bi mogle dovesti do građanskog rata u državi. Prema ruskim izvještajima, Ukrajina grupira specijalce u istočnim regijama kako bi suzbili protuvladine prosvjede.

"Prema našim informacijama, policijske jedinice i ukrajinska Nacionalna garda, kao i militanti iz ilegalne naoružane grupe 'Desni sektor' stigli su u sjeveroistočne dijelove Ukrajine i grad Donjeck", pišu iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Velika akcija u Harkivu

Ukrajinsko Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je antiterorističku akciju u gradu Harkovu na istoku države. Ministar Arsen Avakov kazao je da su blokirali centar grada, a najmanje 70 aktivista uhitila je policija, piše RT.

– Antiteroristička operacija je počela. Centar grada i podzemna željeznica blokirani su. Odblokirat ćemo ih čim operacija završi – napisao je Avakov na svojoj Facebook-stranici te dodao kako su od separatista oslobodili zgradu regionalne uprave.

Zapaljena zgrada

Ministar tvrdi da u operaciji nije korišteno oružje. Jučer se policija sukobila s proruskim prosvjednicima u pokušaju da ih istjeraju iz zgrade gradske uprave. Prosvjednici su ranije u ponedjeljak zauzeli zgradu u drugom po veličini gradu u Ukrajini, nakon što su proglasili nezavisnost regije od Kijeva.

Prosvjednici su se od policije branili Molotovljevim koktelima, a zapalili su i gume te se požar proširio na prvi kat zgrade. Ukrajinsko Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da su uhićeni osumnjičeni za "ilegalne aktivnosti povezane sa separatizmom, organizaciju masovnih nereda, izazivanje štete za ljudsko zdravlje i kršenje drugih zakona, izvijestio je Reuters pozivajući se na agenciju Interfax Ukrajina.

>>I u Harkovu osnovali Narodnu republiku, policija se sukobila s prosvjednicima

>>Proruski prosvjednici osnovali 'Narodnu republiku Donjeck'

Komentara 164

BA
balic
09:22 08.04.2014.

deran9 Ali sad imamo slobodnu i suverenu zemlju od svijeta priznatu.a ti se smij ako ti je do toga.. samo do kad ces ?

SE
selbivoje
07:49 08.04.2014.

ukrajina ukrajincima, rusija je izvan granica ukrajine

GI
gismund
08:29 08.04.2014.

ne dajte se ukrajinci, branite se kako znate od okupatora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije