Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za Pantovčak

Grabar-Kitarović komentirala Milanovićevu kandidaturu

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
18.06.2019.
u 14:30

Premijer Andrej Plenković kazao da će Grabar-Kitarović imati snažnu podršku HDZ-a za drugi mandat

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kratko je iz Estonije komentirala ulazak bivšeg premijera Zorana Milanovića u utrku za Pantovčak, rekavši da se svatko tko zadovoljava uvjete iz Ustava ima pravo kandidirati.

"Kao što sam i ranije rekla, svatko u Hrvatskoj tko zadovoljava uvjete iz Ustava Republike Hrvatske ima pravo kandidirati se", rekla je kratko u izjavi novinarima. Prije su iz predsjedničina okruženja zamolili novinare da je ne ispituju kada namjerava objaviti kandidaturu.

Danas je premijer Andrej Plenković kazao da će Grabar-Kitarović imati snažnu podršku HDZ-a za drugi mandat, a zašto još nije objavila kandidaturu, ni on ne zna. 

SDP je u ponedjeljak odlučio da će njihov predsjednički kandidat biti Milanović koji je, ušavši u utrku uz slogan "Predsjednik s karakterom", kazao da želi biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske. 

Iako je rekao da neće komentirati mandat aktualne predsjednice, rekavši da će to nakon četiri i pol godine ocijeniti ljudi, ipak je dodao da bi se u slučaju njegove pobjede "prema Hrvatskoj odnosili s više poštovanja" 

"Ne zato što to osobe koje vode Hrvatsku ne žele, nego zato što to ne znaju", ocijenio je.

Video: Zoran Milanović potvrdio kandidaturu

Komentara 104

KR
kritika5
15:08 18.06.2019.

Pa zar Severina i Rozga još čekaju???

DI
didajoza
14:51 18.06.2019.

Novinari stalno guraju Milanović a on želi bit predsjednik Slučajne DRŽAVE zato neće postati predsjednik ni SLUČAJNO! !!

Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
15:03 18.06.2019.

I ona je sazvala konferenciju za tisak da bi rekla da se svatko ima pravo kandidirati? Jbt. ova je skroz pukla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije