Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamijenit će tipkalo

Građani se žalili da ih trese struja kad uzimaju kartu, bolnica: To je statički elektricitet

Zgrada Poliklinike Opće bolnice Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
03.07.2019.
u 09:35

Odlučeno je da se tipkalo zamijeni novim koji će biti od plastike ili obložen gumom kako bi se spriječile daljnje poteškoće u rukovanju aparatom, najavili su iz pisanog očitovanja koje potpisuje ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina

Uzmeš kartu, a zdrma te struja – na takvo su se neugodno iskustvo žalili građani kad bi plaćali parkiranje na parkingu Poliklinike u Zadru. Iz ravnateljstva bolnice oglasili su se nakon 24 sata poručivši kako se ne radi o ispuštanju struje već o statičkom elektricitetu te da će se tipkalo zamijeniti plastičnim kako bi se spriječili problemi.

"U trenutku kad je uočena poteškoća u funkcioniranju aparata na parkiralištu Poliklinike Opće bolnice Zadar obaviještena je ovlaštena tvrtka zadužena za održavanje navedenog sustava. Poteškoća se sastojala u prijenosu statičkog elektriciteta pri dodiru metalnog tipkala za uzimanje parking-karte. Naglašavamo kako aparat nipošto nije ispuštao struju kako navodite u upitu. Nakon pregleda izvedena je izmjena ožičenja i uzemljenje tipkala. Međutim, kako navedeno nije otklonilo prijenos statičkog elektriciteta, odlučeno je da se tipkalo zamijeni novim koje će biti od plastike ili obložen gumom kako bi se spriječile daljnje poteškoće u rukovanju aparatom", najavili su iz pisanog očitovanja koje potpisuje ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina, piše 057.

Isti portal navodi kako je sustav, ugrađen tijekom popravnih radova na Poliklinici koje je izvodio solinski Inero, od samog početka bio problematičan te da su jedno vrijeme rampe bile dignute.

VIDEO Nevrijeme u Zagrebu:

Komentara 1

BS
@bserver
10:26 03.07.2019.

"Statički elektricitet"!? To mora da je "veliki" stručnjak procijenio!? Svi takvi uređaji moraju imati propisno uzemljenje. Nije to kondenzator da bude nabijen i trese ljude. Vjerojatnije je da uređaj nije ispravno priključen na mrežu i da kućište nije uzemljeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije