Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Građani se žalili da ih trese struja kad uzimaju kartu, bolnica: To je statički elektricitet

Odlučeno je da se tipkalo zamijeni novim koji će biti od plastike ili obložen gumom kako bi se spriječile daljnje poteškoće u rukovanju aparatom, najavili su iz pisanog očitovanja koje potpisuje ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina
03. srpnja 2019. u 09:35 1 komentara 718 prikaza
Zgrada Poliklinike Opće bolnice Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Uzmeš kartu, a zdrma te struja – na takvo su se neugodno iskustvo žalili građani kad bi plaćali parkiranje na parkingu Poliklinike u Zadru. Iz ravnateljstva bolnice oglasili su se nakon 24 sata poručivši kako se ne radi o ispuštanju struje već o statičkom elektricitetu te da će se tipkalo zamijeniti plastičnim kako bi se spriječili problemi.

bolnica Što je vidjela? Bila je klinički mrtva 27 minuta, a kada se vratila u život odmah je ovo napisala

"U trenutku kad je uočena poteškoća u funkcioniranju aparata na parkiralištu Poliklinike Opće bolnice Zadar obaviještena je ovlaštena tvrtka zadužena za održavanje navedenog sustava. Poteškoća se sastojala u prijenosu statičkog elektriciteta pri dodiru metalnog tipkala za uzimanje parking-karte. Naglašavamo kako aparat nipošto nije ispuštao struju kako navodite u upitu. Nakon pregleda izvedena je izmjena ožičenja i uzemljenje tipkala. Međutim, kako navedeno nije otklonilo prijenos statičkog elektriciteta, odlučeno je da se tipkalo zamijeni novim koje će biti od plastike ili obložen gumom kako bi se spriječile daljnje poteškoće u rukovanju aparatom", najavili su iz pisanog očitovanja koje potpisuje ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina, piše 057.

Isti portal navodi kako je sustav, ugrađen tijekom popravnih radova na Poliklinici koje je izvodio solinski Inero, od samog početka bio problematičan te da su jedno vrijeme rampe bile dignute.

VIDEO Nevrijeme u Zagrebu:

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • @bserver:

    "Statički elektricitet"!? To mora da je "veliki" stručnjak procijenio!? Svi takvi uređaji moraju imati propisno uzemljenje. Nije to kondenzator da bude nabijen i trese ljude. Vjerojatnije je da uređaj nije ispravno priključen na mrežu i da kućište nije uzemljeno