Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA: Slučaj Daruvarac

Građani bijesni: Pravosuđe je odraz društva, apsurdno je da je pušten na slobodu

Anketa Daruvarac
19.12.2018.
u 13:05

Pravosuđe u Hrvatskoj je na nuli. Ja živim u Njemačkoj, tamo je sve drugačije nego ovdje, kazao je jedan gospodin

Slučaj 'Daruvarac' još je jednom pokazao sve nedostatka hrvatskog sudstva. Unatoč snimkama u kojima se vidi kako je napao 18-godišnju djevojku i umalo joj zadao smrtonosne ozlijede, Darko Kovačević će se braniti sa slobode nakon što je šest mjeseci proveo u pritvoru, a sud za to vrijeme nije stigao donijeti presudu.  

I dok se danas u Zadru u 15.00 sati sprema mirni prosvjed, odlučili smo otići na zagrebački Advent i vidjeti što građani koji ne žive blizu žrtve i napadača misle o svemu što je pratilo slučaj - nasilje, zataškavanje zločina, sporog sudstva, odluke o puštanju na slobodu pa do navodnog dočeka Daruvarca u kafiću u kojem su se odvile nemile scene. 

>> Pogledajte što građani kažu o puštanju na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca

Nimalo iznenađujuće, svi ispitani smatraju kako je pravosuđe (još jednom) zakazalo i da je cijela situacija apsurdna. 

- Mislim da je to velika greška i treba učiniti sve da se to više ne dogodi - rekao je jedan građanin. 

- Sve nam je u društvu takvo, pa je i ovo ista stvar - dodao je još jedan od građana, a susreli smo i čovjeka koji živi u Njemačkoj.  

- Pravosuđe u Hrvatskoj je na nuli. Ja živim u Njemačkoj, tamo je sve drugačije nego ovdje - kazao je gospodin. 

>> Pogledajte videokomentar Ive Puljić - Šego o Darku Kovačeviću Daruvarcu

 

 

 

Komentara 61

DU
Deleted user
14:11 19.12.2018.

Državni odvjetnik hvali se da je optužnica dignuta brzo za svega mjesec i pol dana (nabijem ga na onu stvar skupa s tim uratkom) pazite 1.5 mjeseci da uz snimku događaja dignete optužnicu. Pa g. državni odvjetniče vama zaista trebaa pomoć doduše teško mi je definirati koja vrsta jer je evidentno da svi vi koji se popeste stepenicu dvije izgubiste kontakt sa stvarnim životom i ljudima oko sebe. U slučaju daruvarca ne postoji dilema je li kriv ili nije. On jest kriv! Dakle sudski postupak voditi će se samo oko toga koliku kaznu zaslužuje. Svako drugačije postavljanje problema spada u domenu pravne filozofije kojoj pravda nikada nije bila prioritet, naprotiv, cilj joj je pravdu na bilo koji način osujetiti/izbjeći. I mi se onda čudimo što je za dizanje optužnica za ratne zločince trebalo 27 godina

DU
Deleted user
13:46 19.12.2018.

Tko je taj Daruvarac? Zasto sutkinaja stavlja glavu u pjesak. Zar misli da ju finaciraju takvi paraziti?

ST
stefj
13:53 19.12.2018.

Mediji ne bi trebali pustiti ovaj slučaj, treba ga tjerati do kraja... Budući da je čovjek kriminalac (preko 40 prijava za fizičko nasilje), očito su i neki policajci i suci na njegovu platnom spisku. A pitanje što je i cura radila tamo s njime u WC-u... Možda je čovjek diler, makro ili utjerivač dugova... To će trebati napraviti raciju i pohapsiti vlasnike birca, policajce i sl, kao što su jednom napravili tu u Zagrebu, pa je ispalo da su policajci najveći makroi. Sada je loptica na MUP-u, DORH-u, a najviše na medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije