Jadran je mnogim gostima postao preskup: 'Plaćamo cijenu bahatosti'
U srpnju je gostiju bilo tri posto manje nego lani, noćenja je jednako, a najviše se osjeti izostanak Nijemaca kojih je došlo 126.000 manje
Komentari 79
Bahatost je došla na naplatu, ovu godinu će se još nekako provući, zamračiti promet, ne platiti porez, a što im dolazi slijedečih godina, e tada bumo se smijali,
Dok je bila Kuna izgubili bi se u konverziji... Sa Eurom to ne ide.
Ovo je samo pocetak, nastavak ve biti cupav. Bit ce to otimacina za turiste, a njih nece biti.
Već prije 2 godine sam kometirao šta će se desiti. I upravo to sad dolazi na naplatu, bahatosti, novih BMW-ova i Mercedesa. Samo se pitam od ćega če ti bahati dalmatinci sljedečih godina živjeti kad turistička sezona padne do kraja. Da neče možda iči kopati?? Ili če kava opet biti 1.-€ a jelo če se prodavati po NORMALNIM cijenama. Ljudi dođite k sebi!!
Ni najmanje ne žalim te krkane od domaćih ugostitelja i trgovaca! Dobro je da su nastradali i hoteljeri pa ima slobodnih kapaciteta i u kolovozu što je proteklih godina bila nemoguća misija. I to na popustu!
Ove godine prvi puta sam na plažu nosio frižider sa pićem jer nije da ne mogu platiti runde u kafiću nego ne želim. Austijanac kaže cijena je kao kod njih, da ali naše plaće nisu , kao ni one ekipe iz Poljske, Češke ili Mađarske. Ima loakcija (čitaj Stradun i slične) gdje ajde opali cijenu jer je posebno. Ali frende, da mi digneš cijenu 50% u godinu dana? Tu di ljetujem pajdo je imao restoran i svaki dana vrtili se janci i odojci. Onda on malo uredio lokal da bude malo fensi i kaj, cijena je otišla 50% i sada se oko podneva vrti jeddan janjaci i odojak i amen. Baš su nas pretvorili od lokalnih konoba s ribom i jancima u fast food (pizze, ćevapi i bečki) državu jer ni englez neće janje po 50€ ili robu po 300€/kg
Stara mantra da će iduće godine propasti turizam, a ako ne iduce onda one iduće godine. Cilj je da se Hrvatska proglasi i dobije imidž preskupe države - što ni približno nije. Ima jeftinih apartmana, jeftinih restorana i kafića i to dovoljno. Ali to uopće nije važno, važna je neka možda podsvjesna zluradost na ogovaranju nečega uspješnoga. Pisalo se da je promet pao i 30% sada eto samo 3% ali nekako smo opet u plusu naspram prošle rekordne godine. Tako će se pisati i iduće godine a opet ćemo biti u plusu... ne zna se kraj.
Nezelim i nece gosti gledati beton i frikalije u moru Infrastruktura sacuvaj boze nikaka Nemozemo zivjeti od turizama i Nase samohvale i dizanja cijena do besvjesti i to nam sada dolazi na naplatu Moramo biti svijasni da moramo nesto ponuditiditi da gosti opet dodju Betoniranje i unistavanje prirode nema buducnosti za nas iza turiste
Crikvenica je krcata ko šipak. Ne znam kako je drugdje, ali u Crikvi sve puca po šavovima.
Bitno je da se ima o necemu pisati. Tko to sad kuka? Zna li itko pravi razlog manjeg broja turista koji usto imaju i manje love za iskrcat na godisnjem?
Zaboli me đon što će biti s pohlepnima iduće godine ti ljudi tako i tako nisu vrijedni niti su ikada trebali postati privatnici. Njihov je cilj bio i ostao se na brzake namlatiti para i ćao do idućeg ljeta. Dodušee ima i onih koji traju, ali su rijetki. Nemijmo upirati prstom samo u ugostitelje i trgovine, država i lokalna samouprava imaju debeko umješane svoje prste u svemu ne sjede ni u gradskim uoravama svemirci, već ti isti gradjani koji isto tako misle samo im je radni zadatak drugačiji. Zakon spojenih posuda.
Moramo što više njegovati tržišno gospodarstvo. Trebamo stezati birokraciju tako da se ukinu stotine simboličnih nameta.
Još jedan članak iz serije, "što je babi milo, to joj se snilo." Gužve na autocestama demantiraju ove koji priželjkuju propast hrvatskog turizma i pišu o tome svake godine. Sada više nije gužva samo subotom, kao nekada. Sada je promet na autocestama gust preko cijelog tjedna, a subotom je totalni krkljanac. Prošao sam nedavno put od ZG do Dubrovnika i tek u južnoj Dalmaciji se promet nešto prorijedi.
Normalno da bum si kuhal sam....odeš jednom van pojest nešto daš im 20eur za pizzu i 0.2l Tangerine i ciao, jeo sam vani 🤣🤣🤣
Ne veseli se , sve je puno .Ja sam u Makarskoj petnaestak dana non stop turisti dolaze .
hajde pustite više skupo -neskupo...ako je skupo sjedi doma ... Kuhaju i naši na skijanju
Pa zar se to nije željelo? Manje turista? Pa eto, sada ih i ima manje, a jednom kada prestanu dolaziti, to se širi poput kuge. Umjesto ovakvih članaka trebali bismo pisati hvalospjeve kako se napokon uspjelo otjerati turiste, koji su prije samo dolazili što god mi napravili... Evo sada će sve biti održivo i zeleno, još samo da ovi preostali prestanu dolaziti.
Čekaj, oduvijek se pričalo da hoćemo goste visoke platežne moći, pa sad opet ne valja. Ali za te goste treba ponuditi više od par likova sa ležaljkama od 10 Eur koji se tuku za mjesto i tjeraju goste sa plaže
Ne živim od turizma pa me nije ni briga koliki je broj. U mom mjestu ima ljudi, ne vjerujem da je manje od prošle godine, ali da restorani u 8 i 9 izgledaju praznjikavo... izgledaju.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Gosti u apartmanima kuhaju? Kako se usuđuju?! Ako je čovjek platio noćenje u APARTMANU S KUHINJOM valjda ima pravo i koristiti tu kuhinju?