Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska antifašistička mreža:

Gospodine Oreškoviću, povucite prijedlog za imenovanje ministara Hasanbegovića i Crnoje

inicijativa mladih
Foto: Anto Magzan/Pixsell
22.01.2016.
u 18:07

Istaknuli su i potrebu za odgovornošću vođenja države kako se ne bi prometnula u profašističku policijsku državu kojom vlada strah i progon

Europska antifašistička mreža sa sjedištem u Parizu te ograncima Inicijative mladih za ljudska prava u europskim državama, poslala je otvoreno pismo mandataru Tihomiru Oreškoviću zbog zabrinutosti odabirom dr. Zlatana Hasanbegovića za ministra kulture te Mije Crnoje za ministra branitelja. 

"Inicijativa mladih za ljudska prava koja okuplja udruge iz više od 30 država izražava zabrinutost zbog predlaganja Zlatana Hasanbegovića i Mije Crnoje kao ministara u novoj hrvatskoj vladi.

Dvojac nije prikladan da bude članovima vlade u demokratskome, otvorenom i tolerantnom društvu. Njihovi stavovi su ideološki obojeni i u izravnoj koliziji s vrijednostima demokracije i ljudskih prava kojih bi se morale pridržavati sve službene osobe u Hrvatskoj.

Imenovanje ove dvojice članovima vlade šalje poruku da će ta vlada – vaša vlada – raditi na oslabljivanju postignutih standarda u okviru ljudskih prava."

Pozvali su mandatara Oreškovića da povuče svoj prijedlog za koji kažu da je "najava straha i progonas jedne strane, a s druge nepoštivanje i kršenje vrijednosti ljudskih prava, mira i pravde".

Istaknuli su i potrebu za odgovornošću vođenja države kako se ne bi prometnula u profašističku policijsku državu kojom vlada strah i progon. 

 

22012016 Egam Yihr Oreskovic

Komentara 15

JO
JOKS
18:28 22.01.2016.

Koji biseri bravoooooooooooo Hasanbegoviću. Partizani na aparatima

MA
markro3
18:15 22.01.2016.

A ja mislio da su fašisti i antifašisti "dejtvovali" čedrdesetih godina dvadesetog stoljeća. Ovi su zabunom u 21. stoljeću.

Avatar abakus
abakus
18:21 22.01.2016.

Glupost. Naši "mladi antifašisti" (u dobi od 90 godina pa na više) brane bivši totalitarni komunistički režim i lažno se predstavljaju kao antifašisti zbog puke činjenice da su se borili protiv fašista u 2. svj. ratu kao njima suprotstavljena, ali po metodama i krutom gaženju ljudskih prava i sloboda JEDNAKO fašistička, totalitarna strana. Te stvari konačno treba razjasniti, i to od strane povjesničara, tako da se ovakva zamagljivanja i neistine više ne mogu širiti. Ne mogu se zločini jedne strane opravdavati time što se, igrom slučaja, borila (i pobijedila) u ratu s drugom, jednako zločinačkom stranom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije