Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gospa je pomogla da ljubav izgradi što je mržnja razorila

Na poziv svojih svećenika vjernici su molili da u Hrvatskoj ne prevladaju sebičnost, podjela i sve veće osiromašenje
04. rujna 2011. u 15:36 5 komentara 8 prikaza
hodocasce
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Na poziv svojih svećenika vjernici su molili da u Hrvatskoj ne prevlada sebičnost, podjela i sve veće osiromašenje

Voćin – Na završnom slavlju Godine Gospe Voćinske, u kojoj je dovršena izgradnja crkve Pohođenja Bležene Djevice Marije, srušene od strane srpskih pobunjenika 13. prosinca ratne 1991. godine, danas su svetište Požeške biskupije u Voćinu, uz vodstvo svojih svećenika, pohodile tisuće hodočasnika s podravskog dijela biskupije.  

– Pod geslom Evo ti Majke nastojali smo tijekom ove godine razmišljati o Isusovoj žrtvi i ljubavi na križu. Dok smo 20 godina hodočastili na ruševine voćinske crkve snažno smo iskusili njezinu evanđeosku prisutnost po našim teškim osobnim i narodnim križevima. Ona je naša trpljenja sjedinjavala s patnjama svoga sina, povjeravala mu naše ubijene i poginule u ratu, tješila nas i hrabrila. Da oslobođeni mržnje vjerujemo u pobjedu praštanja i ljubavi. Pomagala, da u Voćinu ljubavlju izgradimo ono što je mržnja razorila, poručio je u svojoj poruci vjernicima požeški biskup msgr. Antun Škvorčević koji je za voćinsko hodočašće imenovao svoga delegata msgr. Josipa Devčića.

Hodočasnici su se danas u Voćinu molili za ljubav u obiteljima, za dobre svećenike i redovnike, te da u Domovini ne prevladaju sebičnost, podjela, nesloga ili sve veće osiromašenje.

-Došli smo se moliti, pokloniti i zahvaliti našoj Gospi Voćinskoj. Prisjećamo se danas svih naših minulih hodočasnika koji su više od stotinu godina hodočastili u Voćin, a sve te mučenike danas uključujemo u sveto misno slavlje, naglasio je msgr. Josip Devčić.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • sta_reci:

    A kaj se ovi popovi mole protiv sve veceg osiromasenja u Hrvatskoj, a sve vise isisavaju proracun i sve vece crkve grade, pa kaj njih nije sram ? Oniks... kaj da smo Svicarska a ne Hrvatska, i nemamo vanjskog duga ... prikaži još! uopce, a proizvodnja nam cvjeta..

  • aabbcc:

    . Sada se dragi vjernici triba moliti za LOPOVE da vrate pokradeno , jer samo to vas moze spasiti od propastI.... Gospodine uslisi molitvu moju da u Vladi Sanaderi vrate pokradeno../ hahahaaaa!