Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRAVSKO HODOČAŠĆE

Gospa je pomogla da ljubav izgradi što je mržnja razorila

hodocasce
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/4
04.09.2011.
u 15:36

Na poziv svojih svećenika vjernici su molili da u Hrvatskoj ne prevladaju sebičnost, podjela i sve veće osiromašenje

Na poziv svojih svećenika vjernici su molili da u Hrvatskoj ne prevlada sebičnost, podjela i sve veće osiromašenje

Voćin – Na završnom slavlju Godine Gospe Voćinske, u kojoj je dovršena izgradnja crkve Pohođenja Bležene Djevice Marije, srušene od strane srpskih pobunjenika 13. prosinca ratne 1991. godine, danas su svetište Požeške biskupije u Voćinu, uz vodstvo svojih svećenika, pohodile tisuće hodočasnika s podravskog dijela biskupije.  

– Pod geslom Evo ti Majke nastojali smo tijekom ove godine razmišljati o Isusovoj žrtvi i ljubavi na križu. Dok smo 20 godina hodočastili na ruševine voćinske crkve snažno smo iskusili njezinu evanđeosku prisutnost po našim teškim osobnim i narodnim križevima. Ona je naša trpljenja sjedinjavala s patnjama svoga sina, povjeravala mu naše ubijene i poginule u ratu, tješila nas i hrabrila. Da oslobođeni mržnje vjerujemo u pobjedu praštanja i ljubavi. Pomagala, da u Voćinu ljubavlju izgradimo ono što je mržnja razorila, poručio je u svojoj poruci vjernicima požeški biskup msgr. Antun Škvorčević koji je za voćinsko hodočašće imenovao svoga delegata msgr. Josipa Devčića.

Hodočasnici su se danas u Voćinu molili za ljubav u obiteljima, za dobre svećenike i redovnike, te da u Domovini ne prevladaju sebičnost, podjela, nesloga ili sve veće osiromašenje.

-Došli smo se moliti, pokloniti i zahvaliti našoj Gospi Voćinskoj. Prisjećamo se danas svih naših minulih hodočasnika koji su više od stotinu godina hodočastili u Voćin, a sve te mučenike danas uključujemo u sveto misno slavlje, naglasio je msgr. Josip Devčić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Dančo
Dančo
17:39 04.09.2011.

Beeeee

SR
sta_reci
19:48 04.09.2011.

A kaj se ovi popovi mole protiv sve veceg osiromasenja u Hrvatskoj, a sve vise isisavaju proracun i sve vece crkve grade, pa kaj njih nije sram ? Oniks... kaj da smo Svicarska a ne Hrvatska, i nemamo vanjskog duga uopce, a proizvodnja nam cvjeta..

AA
aabbcc
22:26 04.09.2011.

. Sada se dragi vjernici triba moliti za LOPOVE da vrate pokradeno , jer samo to vas moze spasiti od propastI.... Gospodine uslisi molitvu moju da u Vladi Sanaderi vrate pokradeno../ hahahaaaa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije