Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor
Povratak na članak

Goran Marić (HDZ): Prodati Končar telefonski bez analize je neprihvatljivo. Tko je dogovorio cijenu?

– Kako je to prodano, to bi morali pitati preko puta, trenutno je zasjedanje sjednice Vlade premijera Oreškovića, zašto, zbog čega, tko je pregovarao, zašto ta cijena, zašto u 5 minuta, zašto ne na Burzi? Oprostite, vaše pitanje je otišlo na krivu adresu - replicirao je Hrelja Mariću.

Komentari 8

TO
tolitol
14:43 08.06.2016.

Navedeni političari bi u nekoj normalnijoj zemlji sjedili u socijalističkim strankama i tu se borili za nacionalizaciju, očuvanje društvenog vlasništva i slično. Kakav drugi mirovinski stup, to treba opljačkati, kakva privatizacija. Opće je poznato da je Hrvatska pravi mali tigar u odnosu na "zaostale" neoliberalne zemlje poput Češke, Estonije, Slovačke itd. Trenutačno nam država jede 60 posto BDP-a, dvaput više nego u SAD-u, Velikoj Britaniji i Švicarskoj. I još očito nije dovoljno za zadovoljenje apetita.

VL
RI
rikavac
14:21 08.06.2016.

vi ste ga prodali,kako neznate nista o tome. ocel bit kao i kod Sanadera niste nista vidjeli ni culi.

VL
BA
barkod
21:30 08.06.2016.

Doktore lupate kao i onaj doktor Lovrinović, ova današnja diskusija u Saboru oko Končara je totalno bez veze. Umjesto da vi i Lovrinović otvorite raspravu kako spriječiti Grčki scenarij za koju godinu i sa svojim stručnim prijedlozima aktivno sudjelujete da se to spriječi ( čitaj ako niste znali bankrot države ) vi polako se bavite politikanstvom i jeftinim populizmom. Što će državi dionice Končara, Croatia Osiguranja ili Podravke kada je do sada država od dividendi dobivala neku siću od Croatia Osiguranja a od Končara i Podravke niti za drek papir. Za to nije potrebna nikakva jako stručna analiza niti dokorat. Još uvijek aktualni premjer od ovih svih političara i zastupnika je izgleda jedini svjestan situacije i tako se ponaša. Predmjevam Doktore da vi znate što je to Grčki scenarij i što on znači za državu. U tom slučaju vaša privilegirana visoka saborska mirovina će biti u startu smanjena za 50% ako ne i više od nekog stečajnog upravitelja kojeg će postaviti glavni vjerovnici . Bojim se da u tom slučaju, ne samo da idu na prodaju udjeli u gore spomenutim tvrtkama nego će obrstiti veliki dio DUUDI-ievog portfelja uključujući i HR Vode i HR Šume po principu daj što daš.

VL
BA
barkod
14:10 09.06.2016.

Doktore Marić i ex-referee, ovo je pitanje prije svega da se ocrni Orešković manje vaš stranački pajdaš Z. Marić ( kojeg više cijenim nego Vas iako nema titulu Dr. jer je bar svjestan financijske situacije u kojoj se nalazimo).Sigurno daa Orešković nije primio ništa ispod stola za razliku velike većine vaših stranačkih kolega da su u toj poziciji. Ne znam detalje ali sigurno je postignuta jedna fair cijena između države i mirovinskih fondova koji su kupili dionice. Pošto ste bili nogometni sudac , neznam jeli se sjećate jedne anegdote jednog beogradskog nogometnog radio reportera ( vi ste ipak mlađa generacija ) " promašili ste ceo fudbal", isto tako što se tiće i prodaje Podravke i Croatia Osiguranja. Pogledajte ( vi ste ipak doktor ekonomije ) dospijeće HR. državnih obveznica u narednim godinama pa po toj problematici preko Sabora i saborskih odbora dajte stručni komentar i prijedloge rješavanja tog problema.Drugo je sve demagogija, političke floskule i indirektno zaštita velikog vođe.

VL
MI
miso
13:59 08.06.2016.

Končar je dragulj! Kazne za prodavatelje. Odmah!

VL
NA
Nadalinaaa
17:38 08.06.2016.

Zbog ovakvih suštinskih pitanja koja postavljaju, ni Goran Marić u HDZ-u, ni Ivan Lovrinović u MOST-u, neće nikada doći na čelne funkcije svojih stranaka. Pametne i poštene ljude se odmah makne u stranu da ne "talasaju" i da ne bi slučajno svojim angažmanom poremetili uhodanu pljačku države, a koju provode mafijaški klanovi maskirani u političke stranke.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.